Nädalavahetusel on Haapsalus kaks suvemuusika kontserti

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

HM_portree2

Laupäeval esineb Haapsalu linnuse muuseumis Eesti kontserdi kollektiiv „Hortus Musicus”. Foto: erakogu 

Nädalavahetusel jätkub Haapsalu kultuurikeskuse ja Eesti kontserdi koostöös korraldatav Haapsalu suvemuusika kontserdisari kahe erilise kontserdiga, edastas Haapsalu kultuurikeksuse direktor Gülnar Murumägi.

Reede õhtul esinevad Haapsalu kuursaalis ammused ansamblipartnerid, Rahvusooperi solist bariton Rene Soom ja pianist Siim Selis.

Nende kava kannab pealkirja „Eesti mehe lood ja laulud“ ja keskendub armastatud ent veidi unustatud eesti heliloojate Aarne Oidi, Uno Naissoo, Gennadi Podelski, Evald Vainu, Lembit Veevo jt loomingule. See muusika on publikut võlunud aastakümneid ja saab nüüd kerge tolmukihi alt publiku ette särama toodud.

Laupäeval esineb Haapsalu linnuse muuseumis Eesti kontserdi kollektiiv „Hortus Musicus“ koos oma kunstilise juhi Andres Mustoneniga. Hortus tuli hiljuti festivalilt Odessast, kus esines mitmetuhadese publiku ees. Igal aastal väisatakse Venemaa suuri saale, samuti Lääne-Euroopa, pikkade traditsioonidega festivale, samuti esinetakse ka eksootilistes Lähis-Ida maades. Ansamblis on mitu meest, kes tegutsevad seal esimestest päevadest alates ja mõtlevad juba ansambli 40. juubeli tähistamisele 2018. aastal.

Haapsalus esineb „Hortus Musicus” väikeses ent õdusas ja pika ning tähendusrikka ajalooga linnuse muuseumis. Nende kava „Time stands still/Aeg peatub” sobitub just sellesse paikka suurepäraselt. Esitatakse Dowlandi, Monteverdi, Frescobaldi, Purcelli loomingut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments