Avatud talude päeval avab uksed üheksa Läänemaa ettevõtet

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

uuskalda

Avatud talude päeval avab uksed ka Linnamäe kandis asuv Uuskalda puhke- ja spordipuhkeküla. Foto: erakogu

24. juulil toimuval teisel üle-eestilisel avatud talude päeval avab oma uksed üle 230 talu ja põllumajandustootmise, nende hulgas üheksa Läänemaalt.

„Avatud talude päev on tänavu 87 talu ja põllumajandustootja võrra mullusest suurem. Kõigi avatud talude päeval osalejatega saab veebikaardi vahendusel tutvuda ja juba aegsasti valida enda jaoks huvipakkuvamad välja,” ütles maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe.

Avatud talude päeval saavad külastajad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Tänavu korraldavad avatud talude päeva maaeluministeerium, maamajanduse infokeskus, Eesti põllumeeste keskliit ja Eestimaa talupidajate keskliit.

2015. aasta juulis peetud esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval avas külastajatele oma väravad 147 talu ja põllumajandustootmist ning kokku tehti nendesse ligi 45 000 külastust.

Ettevõtetega saab tutvuda veebikaardi vahendusel  www.avatudtalud.ee Iga osaleva ettevõtte kohta on kaardil kirjas tegevusvaldkonnad, kontaktandmed ja päeva programm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments