Politsei: hukkunud politseinike varustus oli korras

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Piirivalvekaater. foto ppa (1)
Teisipäeval kella 19.15 ajal leiti Voosi kurgus kaldast paari kilomeetri kaugusel Haapsalu politseijaoskonna mootorpaat. Foto: PPA

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kinnitusel pole põhjust arvata, et Haapsalu lahel teisipäeva õhtul hukkunud Lääne prefektuuri kahe ametniku oleks varustusega probleeme olnud, samas ei edastanud õnnetusse sattunud korrakaitsjad kolleegidele ühtegi abiteadet.

Haapsalu jaoskonna juh Andrei Taratuhini sõnul märkas teisipäeva õhtul Lääne prefektuuri patrullpaati oma alusega merel olnud kohalik elanik, kes teavitas sellest merevalvekeskust. “Teataja sõnul nägi ta koha pealt ringi sõitvat mootorpaati, milles ei ole inimesi. Merevalvekeskus püüdis ühendust saada PPA mootorpaadi meeskonnaga, keda teati selles piirkonnas olevat, kuid see ei õnnestunud. Sellest tekkis esimene kahtlus, et meeskonnata paat võib olla PPA oma. Küsides helistajalt täiendavat kirjeldust aluse kohta, saadi kinnitus, et tegemist on PPA alusega,” kirjeldas Taratuhin toimunut BNS-ile.

Tema sõnul oli ametnikel merele minnes kaasa kogu nõutav varustus ning seljas poolautomaatsed päästevestid, mida aktiveeritakse tõmmates nöörist. “Ühel hukkunud meestest oli vest aktiveeritud, teisel mitte. Varustuse kontroll toimus samal päeval,” kinnitas Taratuhin.

Tema sõnul oli mõlemal ametnikul kaasas raadiojaam, mis oli samuti töökorras. “Üks raadiojaam leiti õnnetuskohalt paadist ja teine uppunu juurest. Ühtegi väljakutset sel perioodil piirkonnas ei olnud ning enne õnnetusse sattumist ei tulnud meeskonnalt abikutset ega muud informatsiooni,” tõdes Taratuhin.

Teisipäeval kella 19.15 ajal leiti Voosi kurgus kaldast paari kilomeetri kaugusel Haapsalu politseijaoskonna mootorpaat. Paadi mootor töötas, paat tiirutas koha peal ning meeskonda selle pardal ei olnud. Kella 19.45 ajal leiti paadi lähistelt uppununa üks piirivalvur ning kella 20.05 ajal ka teise ametniku surnukeha.

Üks hukkunutest oli üleminspektor Tarmo Kammer, kes töötas Lääne piirkonnas piirivalvurina 1996. aastast alates. Teine hukkunud ametnik oli komissar Renee Kark, kes töötas piirivalvurina piirivalve loomisest alates 1991. aastal ning sellest suurema osa Haapsalu kordonis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vikatimees Läänemaal
7 aastat tagasi

Kui statistikat uurida, siis arvatavasti ongi Lääne P (Haapsalu) valitsemisalas kõige rohkem politseinikke hukka saanud. Erinevatel põhjustel.

Kysimus
7 aastat tagasi

Kui paari tunniga töökorras päästevestiga, 19 kraadises vees ja päikese käes (kella 17 ja 20 vahel päike alles taevas) inimene upub siis ..
milleks päästevest?!!!
Kaastunne.