Äripäeva Tööstusuudised: Kõmsi majatootja laieneb Pärnumaale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Henri Beckmann alustas moodulmajade tootmist Kõmsil juba 2016. aastal. Foto: Urmas Lauri

Greencube 013 Henri Greencube Bekmann Henri Bekmann ehitab Kõmsil pisimaju. Foto: Urmas Lauri

Maikuu lõpuks oli Hanila vallas Kõmsil maju tootvas Greencube’is valminud 18 elamut, sauna ja suvilat, kirjutas Äripäeva Tööstusuudised.

Sama palju andsid kokku aia- ja laste mängumajad, kodukontor, majalaiendus, tööriistakuur jne. Ehitati isegi koerakuut. Väiketootmine on paindlik, saab ennast seada klientuuri vajaduste järgi.

“Teeme rätsepatööd, mitte massõmblust,” kommenteerib Greencube OÜ omanik ja juhatuse esimees Henri Bekmann. “Masinapark vastab käsitsitöö iseloomule, suuri mehhanisme kasutame vähe ja käsitööriistad on korralikud.”

Kuna tellimusi muudkui tuleb, laiendab Greencube tootmist.

Kui Kõmsil on Greencube’il 375 ruutmeetrit tootmispinda, siis Pärnumaalt Ahastelt võetakse juurde 2500 ruutmeetrit. Kui Kõmsil on praegu tööl seitse töömeest, siis Ahastele palgatakse paarkümmend. Ahaste asub paarkümmend kilomeetrit Pärnust põhja pool. Sealtkandist on rohkem head tööjõudu võtta. Korjepind on laiem.

“Olen Hanila valla, oma kodukoha patrioot. Aga mis teha – toota tuleb seal, kus saab toota,” ütleb Bekmann. Kodupaiga pärast ta maale tagasi tuligi. Hingelt on Henri Bekmann maapoiss.

“Kaubaproovid müüdi edukalt Soome ja Rootsi. Praegu võtame osa ühe Soome suure suvituspiirkonna kinnisvaraarendusest. Krundid on seal välja mõõdetud, võrgud kohal. Meilt tahetakse sinna 17 poolesaja ruutmeetri suurust maja. Väikese ettevõtte jaoks, nagu meie oleme, on see suur tükk. Aga teeme ära,” jätkab ta.


Vt ka: "Henri “Greencube” Bekmann ehitab Kõmsil pisimaju"  ja "Eesti suurima tiraažiga ajaleht Maaelu kirjutab Hanila valla ettevõttest Greencube'ist"


 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments