Raplamaal nähti jaanilaupäeval raisakotkast

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

raisakotkas

Raisakotkas Raplamaal. ENE MAATEN

Raplamaal Kuimetsa maastikukaitseala servas nägi kohalik elanik jaanilaupäeval raisakotkast, mis on läbi aastate kümnes Eestis nähtud raisakotkas, kirjutab Õhtuleht.

"Jaanilaupäeval juhtus veider asi – jalutasin hoovis ja järsku oleks nagu taevas pilve läinud. Vaatasin üles ja nägin lindu. Lind oli suur. Väga suur," kirjeldab Kuimetsa maastikukaitseala serval elav Kaia Laansoo.

Laansoo sõnul lendas kotkas paarikümne meetri kõrgusel ja laskus suure kuuse latva, kus ta ehmatas kohalikke linde. Laansoo kirjelduse järgi ehmus kotkast mööduv toonekurg nii, nagu mõni multifilmitegelane – hakkas tiibadega vehkides pidurdama, nagu oleks tagurpidi käigu sisse pannud.

Laansoo sai kotka ka pildile, mille järgi määrasid spetsialistid linnu nooreks raisakotkaks, kes on tõenäoliselt Türgist või Hispaaniast siia lennanud.

Mullu nägi ornitoloog Tarvo Valker raisakotkast Läänemala Haeskas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments