Nurme vabriku uus omanik: endiste töötajate kriminaalsüüdistus ei mõjuta vabriku tööd

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nurme vabrik on teinud aastaid koostööd töötukassaga. Foto: Arvo Tarmula

Nurme vabrik. ARVO TARMULA

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse Haapsalus asuva ja ligi 250-le inimesele tööd andva Nurme tekstiilivabriku eelmise omanikettevõtte töötajaid ulatuslikus maksukelmuses, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kriminaalasjas on riik esitanud kuue süüdistatava vastu tsiviilhagi ja nõuab viie miljoni euro suuruse kahju hüvitamist.

Vabriku praegune omanikfirma OÜ PVMP-Elektika juhatuse liige Robert Vill kommenteeris "Aktuaalsele kaamerale", et töö vabrikus jätkub süüdistustest hoolimata. "Seni, kuni ei ole süüdimõistvat otsust, ei ole keegi süüdi ja see on see põhiseadusest tulenev süütuse presumptsioon," kommenteeris Vill eelmiste omanike kriminaalmenetlust.

Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda sõnul kajastas ettevõte 2012. aasta jaanuarist 2013. aasta juunini käibedeklaratsioonides fiktiivseid majandustehinguid tekstiilitoodete soetuse ja edasimüügi kohta Lätti, luues maksukelmuse läbiviimiseks ka enda juhitud firmade võrgustiku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments