Martna vald tegi Haapsalule liitumisettepaneku

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ene Pallas. Arvo Tarmula foto

Martna vallavolikogu esimees Ene Pallas ise Ridalaga ja Haapsaluga läbirääkimise poolt ei hääletanud. Arhiiv

Martna vallavolikogu otsustas jätkata ühinemisläbirääkimisi Ridala vallaga ja teha ettepaneku läbirääkimisi alustada Haapsalu linnale.

Otsuse poolt oli viis, vastu kaks vallavolikogu liiget.

„Martna vallal on pooleli liitumisläbirääkimised Lääne-Nigula vallaga, kuid Haapsalu ja Ridalaga liitumise kasuks räägib see, et Martna tõmbekeskus on Haapsalu,” ütles Martna volikogu esimees Ene Pallas.

Pallas ise Haapsalu ja Ridalaga liitumise poolt ei hääletanud.

„Mitte et mul oleks midagi Haapsalu vastu, aga ma pole eriti kindel, et Haapsalu tahab meiega läbi rääkida,” ütles Pallas.

Teise põhjusena nimetas Pallas Haapsalu vankumatut seisukohta, et loodav omavalitsusüksus peab olema linn.

„Martna tahaks kindlasti valda, olgu seal ees siis mis nimi tahes,” ütles Pallas.

Haapsalule ja Ridalale ettepaneku tegemise hea külg on Pallase see, et kui Haapsalu ja Ridala nime asjus kokkuleppele ei jõua, nii et ühinemine jääb katki, on Martna, Ridala ja Lääne-Nigula nagunii ühes paadis.

Enne volikogu istungit täna andis Martna endine volikogu esimees ja Läänemaa EKRE piirkonna juht Hardi Rehkalt volikogule üle pöördumise, kuhu on alla kirjutanud 225 Martna valla elanikku (kolmandik vallarahvast), kes tahavad liituda Haapsalu ja Ridalaga. Kokku elab Martnas 781 inimest. Rehkalt ütles, et allkirjad koguti nädala ajaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali
7 aastat tagasi

Ei põle mitte huvitatud sellest Haapsalu linna vallast. Oleks päris naljakas, kui linna piir käib vastu Kasari jõge. Ridala reformikatest tarkpeadel on ka ülemises osas veidi vähe seda oidu, et peaks tulema suurvald nimega Haapsalu linn. Ei usu, et Haapsalu oma piiridest eriti kaugemale jõuab. Elanikke jääb sealgi aina vähemaks. Vaevalt, et teie unistus teoks saab.

öpa
7 aastat tagasi

Kes ei ole libumees,võib olla lipumees (või mõlemad korraga?)

eelmisele
7 aastat tagasi

Nigula lähistel asub ka võntküla

Kärna+Ärni
7 aastat tagasi

martna lähedal on Libumaa tee

Elviira
7 aastat tagasi

ei ole teil pääsu Lääne-Nigulast:)

Patriot
7 aastat tagasi

Öige .Tark ei torma .Miks te tormate köik kohe liituma ? Ülevalt tuli käsk ja peab ,see rahake ongi teie paikapanemiseks ,kes ei liitu, see pannakse ikka kokku ja raha ei saa .Sundseis .Kas see on ka demokraatlik ? Vötke eeskuju Viljandimaa pisikesest Köpu vallast, kes läheb riigi vastu kohtusse haldusreformi ja 2 tooli seadusega .Te aga vötate kohe köik omaks .Kas Eesti ei olegi siis demokraatlik riik vaid meil on diktaator ,riigikogu ? Löppude löpuks vötke eeskujuks vöi Brexit , korraldage rahvahääletus haldusreformi ja 2 tooli seaduste osas .Seda enam ,et käskija,keelaja euroliit ise seisab nüüd savijalgadel .Ei jää… Loe rohkem »

Terake
7 aastat tagasi

Ega ühinemisläbirääkimistega jätkamine ei tähenda ilmtingimata ühinemist vaid faktidega tutvumist. Hirmujuttude külvamine on rohkem keskaja teema. See on nagu laskmata karu nahalt kirpude otsimine. Karu veel ei ole aga kirbud juba on.Tark ei torma!

aga
7 aastat tagasi

tegel’t ootavad kõik raha juurde

uhti,uhti
7 aastat tagasi

Haapsalu vald tuleb!Ridala ponnistused on muidu puha liiva jooksnud,kui maavallaga ühinema peavad.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Martna tegi ettepaneku Haapsalule, sest Ridala nôudis nii. Ridalastel onn tôsine suurushullustus peal. Lôpuks lôpetavad ikka Nigula voodis.