Galerii: Võidupüha tähistamine Haapsalus

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 23

Täna tähistati Haapsalu Vabadussõja ausamba ees Võidupüha.

Fotod: Arvo Tarmula

võidupüha (1) võidupüha (2) võidupüha (3) võidupüha (4) võidupüha (5) võidupüha (6) võidupüha (7) võidupüha (8) võidupüha (9) võidupüha (10) võidupüha (11) võidupüha (12) võidupüha (13) võidupüha (14) võidupüha (15) võidupüha (16) võidupüha (17) võidupüha (18) võidupüha (19) võidupüha (20) võidupüha (21) võidupüha (22) võidupüha (23)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Täpsustus
7 aastat tagasi

Väike täpsustus:
1. Ükski poolakas ei saanud Ühtegi kaitseliidu teenete või aumärki. Küll aga tunnustasid poolakad neid kaitseliitlasi, kes on ammu väga tegevad erinevates Poola vabatahtlikes riigikaitseorganisatsioonides. Nagu paljud poolakad, kes on tegevad Eesti organisatsioonides.
2. Võidupüha tàhistati Lihulas, mitte Haapsalus. Haapsalus asetati Vabadussõja mälestusmärgi jalamile lilled Eesti ja Poola poolt. Müts maha poolakate eest, kes Eestit austavad ja Võidupüha puhul võtavad ette pika tee, et oma rahvusvärvidega pärja panna ja Haapsalu toomkiriku Emaaaltari ees palvetada. Respekt neile.
3. Tasub õppida ajalugu. Nii vanemat, kui uuemat, siis saab ehk mõni asi selgemaks.

Tähelepanek
7 aastat tagasi

Äkki on see hoopis asja sisu et ühed vabamüürlased jagasid teistele vabamüürlastele ordeneid. Igal juhul rituaali norme järgiti üks ühele. Piiskop käis luges ka ilusti sõnad peale.

Küsimus
7 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

Kas ikka teate, mis asi on vabamüürlus ?

Hämming
7 aastat tagasi

Kas see Võidupüha tähistamine Haapsalus kujunes poolakate ja läänlaste omavaheliseks medalite võidujagamise ürituseks?
Võib-olla on sellel mingi sügav tagamõte, aga seda teadmata on see jagamine küll paras komöödia.
Aga jätkake samas vaimus, vormidel medalitele ruumi jagub ja mine tea, ehk tavalise kaitseliitlasena saan ka ükskord aru, millised teened nendel poolakatel meie ees on.

Tuttav kirjastiil !
7 aastat tagasi
Reply to  Hämming

Härra A ! Teie kirjastiil ei muutu ka aastate jooksul, võib olla võiksite kirjutada oma õige nime all ?