Kutsekooli õpilased panevad oma tööd Haapsalu kultuurikeskuses näitusele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

27. juunist 21. juulini toimub Haapsalu kultuurikeskuses kolmandat korda Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilastööde näitus "Ammetil on kuldpõhi all". Näha saab tisleri, tekstiilitöö, mööblirestaureerimise ja sadulsepa eriala õpilaste lõputöid.

TisleridTISLERID on Haapsalu kutsehariduskeskuses õppinud alates 2005. aastast ning oleme tänaseks teele saatnud 8 lendu. Tisleri alal õpitakse puidu käsitsi- ja masintöötlemist, mööbli ja puittoodete valmistamist ja viimistlemist, vineerimist, treppide ning redelite valmistamist. Tisleripoisid on saanud lisaks erialale ka keskhariduse. Noormehi ootavad ees avarad tööalased väljakutsed nii mööblitööstuses kui ka puidutöö meistrina. Eelmisel aastal esindas Eestit tislerite maailmameistrivõistlustel Worldskills Brasiilias Haapsalu Kutsehariduskeskuse vilistlane Ergo Orumaa.

tekstiilitööTEKSTIILITÖÖ eriala avati 2005. aastal ning selle ala on lõpetanud 10 lendu. Oleme oma õppetöös lähtunud rahvuslikust pärandkultuurist ning õpetame traditsioonilisi käsitöötehnikaid nagu silmuskudumine, heegeldamine, õmblemine, tikkimine, kangakudumine ja paelte punumine. Tekstiilitöö õppuritest on välja kasvanud oskuslikke sallimeistreid, oma kodukandi käsitööringide ja õpitubade juhte kui ka pühendunud muuseumitöötajaid. Meie jaoks on oluline vastutustundlik tegutsemine traditsiooniliste käsitöötehnikate ja oskuste säilitajana, propageerijana ja taaslõimijana kaasaegsetesse toodetesse.

mööblirestaureerimineMÖÖBLIRESTAUREERIMIST õpetame 2009. aastast ning sel kevadel sai lõputunnistuse juba kuues lend. Mööblirestaureerimine on meie kooli üks populaarseimaid erialasid, kus õpetatakse interjööri ja mööbli ajalugu, restaureerimise ja muinsuskaitse aluseid, puidu käsitsi- ja masintöötlemist, viimistlemist, sadulsepatöid, vineerimist, puidulõiget ja intarsiat.

SADULSEPA eriala on koolis õpetatud 2012. aastast ning lõputunnistuse on saanud 3 lendu sadulseppasid. Pehme mööbli valmistamise oskusi kasutatakse nii ajalooliste mööbliesemete restaureerimisel kui ka uue mööbli valmistamisel. Ühe aastase õppetöö käigus õpitakse materjaliõpetust, omandatakse õmblemise, pehme mööbli konstrueerimise ja valmistamise oskusi ning saadakse selgeks sadulsepatöö.

Näituse avamine toimub 27. juunil kell 16.00.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Galerii: kutsekooli õpilastööde näitus | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Kutsekooli õpilased panevad oma tööd Haapsalu kultuurikeskuses näitusele"  […]