Haapsalu surus raudteetrassi teemaplaneeringusse muudatusi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Suur Trumm (29)
Haapsalu lisas raudteetrassi teemaplaneeringusse võimaluse raudteeviadukt vajadusel lammutada. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu volikogu kooskõlastas raudteetrassi teemaplaneeringu, kuid surus sisse oma muudatusettepanekud.

Haapsalu abilinnapea Peeter Vikmani sõnul on linna jaoks eriti huvitav objekt Lihula maantee raudteeviadukt.

„Jätkuvalt pole selgunud, kes on viadukti omanik,“ ütles Vikman. Tema sõnul ehitas viadukti 1980. aastate lõpus Riia ettevõte Sillarong nr 5. Nõukogude aja lõppedes viadukti päris lõpuni ei ehitatud ning Haapsalu linnale pole seda Vikmani sõnul keegi üle andnud.

Vikman selgitas, et Haapsalu on detailplaneeringusse varasematele muudatusettepanekutele lisanud veel mõned.

Teemaplaneeringus oli kirjas, et viadukt tuleb raudteeliikluse taastamisel säilitada. Vikmani sõnul tuleks lisada sõna „võimalusel“. Sel juhul säiliks võimalus viadukti lammutamiseks, selgitas Vikman. Autode liiklustihedus võimaldaks Vikmani sõnul ristumise raudteega lahendada samal tasapinnal.

Teiseks täienduskeks pakkus Vikman, et planeeringusse tuleks lisada ka nõue projekteerita töötava raudtee vajadustest tulenevad viadukti ümberehitused.

Varasemate raudteearutelude tulemuse on teemaplaneeringusse lisatud Kastani-Rannarootsi lõigu kergliiklustee ehitamine.

Haapsalu volikogus oli raudteetrassi teemaplaneeringu kooskõlastamise poolt 14 volikoguliiget. Teemaplaneeringu koostamisega seotud volikoguliige Merle Mäesalu hääletamisest osa ei võtnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
andu
7 aastat tagasi

Mida jama minuarust on suht savi kellele se kuulub,kui keegi ennem sellevastu huvi ülesse ei äratanud ss ei tee ka seda keegi teine,niiet haapsalu linn sajage peale ja kukkuge kühveldama.

Viadukt
7 aastat tagasi

Vaadake oma töölauasahtlid ikka korralikult üle, linnavalitsejad. Äkki juhtub nii, nagu varemgi on jutunud, et mõni dokument on kellegi sahtlipõhja sügavustesse kogemata ära unustatud.