Statoil ostab Premium 7 tanklaketi tanklaid, Haapsalu jaama ei osteta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Screenshot 2016-06-20 15.52.38
Ostu-müügitehingust anti teada otseülekandes, mis algas täna kell 15.30. Foto: ekraanitõmmis

Statoili kaubamärgi all peamiselt kütusetanklaid opereeriv Circle K Eesti AS ostab 23 tanklat Sevenoil EST OÜ-lt, mis opereerib 30 tanklaga Premium 7 ketti. Premium 7 Haapsalu jaama Kiltsi teel Statoil osta ei kavatse.

„Statoil on pikalt oodanud ja otsinud võimalust jaamadevõrgu laiendamiseks ning loodetavasti juba lähiajal, peale konkurentsiametilt loa saamist, on meil võimalus avada 23 uut müügikohta üle Eesti,“ ütles Circle K Eesti peadirektor Kai Realo.

Kavas on osta 11 teenindus- ja 12 automaatjaama, misjärel hakkab Statoil kliente Eestis teenindama kokku 77 müügikohas. „Meie võrk suureneb 48 protsendi võrra,“ ütles Realo.

Tehingu lõpuleviimine eeldab konkurentsiameti heakskiitu ning lepingus kokkulepitud eeltingimuste täitmist.

„Me ei plaanu turult ära minna,“ ütles Premium 7 tanklaketti opereeriva Sevenoil EST OÜ juhataja Mati Luik. „Olemasolevast 31 jaamast jäävad kaheksa jaama endiselt Premium 7 kaubamärki kandma ning on avatud klientidele.“

Circle K Eesti AS, endise nimega Statoil Fuel & Retail Eesti AS, omab ja opereerib Eestis 46 täisteenindus- ja seitset Statoil 1-2-3 automaatjaama ning üht mugavuspoodi. Ettevõttes töötab ligi 560 inimest, neist pisut enam kui 500 teenindusjaamades.

Circle K Eesti AS kuulub Kanada päritolu rahvusvahelisse kontserni Alimentation Couche-Tard, milles töötab 100 000 inimest ning millele kuuluva kaubamärgi Circle K all tegutseb Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Aasias üle 12 000 mugavuspoe ja teenindusjaama. Circle K Eesti AS jaemüügitulu 2013/2014 majandusaastal oli 215 miljoni eurot.

2004. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev Sevenoil EST OÜ kaupleb üle Eesti 31 Premium 7 kaubamärgi all tegutsevas jaamas, ettevõttes töötab 170 inimest. Sevenoil EST OÜ müügitulu ulatus 2014. aastal ligi 60 miljoni euroni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
7 aastat tagasi

Nii on! Ütled pidu, mõtled- VIIN! Ütled kütus, mõtled Statoil! Ütled partei, mõtled Leenin, või Antsip, või Savisaar…..jne!

Luts
7 aastat tagasi

Ja see, statoili pähemäärimissüsteem, ei lähe kohe mitte

Luts
7 aastat tagasi

Tallinnas Järvevana ja Tartu mnt ristil oli või on neid ikka veel 3

ljohha
7 aastat tagasi

aga Lihulas on 2 OLEREXI…
Pealegi tuleb meitele rong mis sõidab vähemalt 200 km h.ja 3x päävas
Päälinna ja Pihkupeksupealinna vahet…ja reisijateks on 2 inimest…
teeme ära 2016 Pihkupeksupäälinn?

...
7 aastat tagasi

miks peakski siis oleks ju 2 statoili haapsalus ju