Juhtkiri: spikker linnavalitsusele

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linna kaasavasse eelarvesse tehtud ettepanekud annavad tunnistust sellest, et linlastel jagub kainet ja praktilist meelt. Kaheksateistkümne ettepaneku hulgas, mille Lääne Elu läbi luges, oli vaid paaril pigem silmailu pakkuv ja emotsiooni kandev linnakujunduslik iseloom.

Ilmselt ei olnud kellelegi üllatus, et linlaste hinnangul on kõige põletavamaks probleemiks Haapsalu teede ja tänavate seisukord. Konkurentsitu „liider” on õnnetu Metsa tänav, jalakäijate ja eriti väikelaste vanemate õudusunenägu. Tundub ju, et vähemalt üks korras kõnnitee sel küllalt suure liiklejate hulgaga tänaval ei tohiks olla liiga palju tahetud.

Me ei taha kellegi lootustele vett peale tõmmata, aga võib juhtuda, et kaasava eelarve projekti raamidesse – 20 000 eurot – Metsa tänava jalakäijasõbralikuks kohendamiseks vajalikud tööd ei mahu. Näiteks eelmisel sügisel Veetorni bussipeatuse juurde maha pandud 258 ruutmeetrist tänavakividest tee maksumus (koos tööga) oli 9500 eurot. Olgu selguse mõttes lisatud, et 200 ruutmeetrit tänavakive saadi sponsorkorras, täishind olnuks seega umbes 1500 euro võrra suurem.

Linnavalitsus on ka välja öelnud, et kõnniteede asfalteerimist, mis on odavam, võimaluse korral välditakse, sest kui peaks tekkima vajadus tee üles kaevata, on kogu asfalt koos tehtud kulutustega vastu taevast.

Aga isegi kui selle projekti raames Metsa tänava probleem ja ka teised lahendatud ei saa, on linnavalitsusel ees tänuväärt spikker – Haapsalu elanikud on rääkinud ja teada andnud, kust neil king kõige rohkem pigistab. Kui üks või teine ettepanek põhjusel või teisel võitjate hulka ei mahu, ei kao probleemid ometi kuhugi. Leitagu lahendused!

Linlastele soovime parima ettepaneku hääletamisel aga jätkuvat kainet ja praktilist meelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
.
7 aastat tagasi

See nüüd küll avastus ei ole. See peaks sellel koosseisul juba ammu selge olema, koos oldud ja tennist mängitud mitmedki ühised aastad.