Jaanus Karilaid: Martna ei sobi Haapsalule ja Ridalale kolmandaks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jaanus KarilaidJaanus Karilaid peab Martna võimalikku liitumist Haapsalu ja Ridalale halvaks plaaniks. Foto: arhiiv

Keskerakonna läänlasest aseesimees Jaanus Karilaid vahendas oma Facebooki seinal tähelepanekuid võimalike liitumiste kohta Läänemaal ja leiab, et Martna liitumine Haapsalu ja Ridalaga on halb mõte.

"Ridala ja Haapsalu ühinemisest on räägitud nii palju, et selle ära tegemine tundub rohkem kui elementaarne. Kui näiteks nüüd peaks Ridala ja Haapsalu liitumine nime vaidluse pärast ebaõnnestuma, siis saab tõesti naljafilm „Maleva” stseenidest inspireerituna öelda, et keegi on vales kohas suud pruukinud," kirjutab Karilaid.

Ta selgitab, et Ridala ja Haapsalu liitumine annab Läänemaale uut elujõudu ja uusi võimalusi, Martna liitumine tänases etapis ja antud koosluses on Karilaiu hinnangul aga selgelt negatiivse mõjuga.

"Martna võimalus on ühtses Läänemaa vallas. Haapsalu, Ridala ja Martna mitte ainult pole vale Haapsalu mõõtkavas, vaid lõhub ka Lääne-Nigula potentsiaali. Lõhub Haapsalu tagalat. Haapsalu on täna huvitatud Ridalast või Suur-Läänemaast, kõik muud valikud on aega raiskavad," märgib Karilaid.

Eelmisel nädalal otsustas Ridala volikogu, et on nõus pidama liitumisläbirääkimisi Martna vallaga. Martna tegi Ridalale ettepaneku läbi rääkida juba 2013. aastal ja Ridala võttis toona ettepaneku vastu. Tegelikult pole aga läbirääkimised alanud.

Juuni alguses teatas Martna volikogu Ridalale, et nende soov läbi rääkida on endiselt jõus. Ridala volikogu otsustas, et on nõus läbirääkimisi ka tegelikult alustama, kuid tingimusel, et Martnaga ei alustata mitte algusest, vaid nii-öelda poole pealt. Ridala ja Haapsalu liitumislepingu kavand peaks jaanipäevaks valmis saama. Kui Martna on nõus nii kiiresti läbirääkimistesse lülituma, on Ridala sellega nõus.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles oli Martnaga läbirääkimiste asjus pigem kahtleval seisukohal.

„Eks ta kiireks läheb,” ütles Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kogeja
7 aastat tagasi

Martnat ei saa usaldada! Enne viimaseid valimisi anis sealne vallatädi suuri lubadusi mis kõik seni täitmata ja ju see jääb

sorts
7 aastat tagasi

Suur(e)-Läänemaad ei tehtud, teeks siis Suur-Martna? koosseisus N.Suur ja Martna vallavalitsus

Elviira
7 aastat tagasi

vaest Martnat ei karda keegi, aga siiani pole nad suutnud oma juhtimistki korda seada. Rehkalti tagandamine oli viga, paljud asjad oleksid selgemad.

bra
7 aastat tagasi

Karmid vennad need Martna mehed,kõik neid kardavad. Võtame vastu kahe käega,löövad õhu s..st puhtaks ja oleks koheselt arengueeldus milline!

einoh
7 aastat tagasi

kondikesi pillutakse rahvale, ja rahvas nagu kari jookseb laiule nuumale, et sügisel , nii mihklipäeva kandis …

Kindel+see
7 aastat tagasi

ära meieta,mis sa ise oma nimega ei esine-pada sõimab katelt ühed mustad mõlemad.Martna tahab ühineda Ridalaga,mitte Haapsaluga ja ühtne läänemaa oleks kõige õigem,Linn jäägu linnaks-vähe imelikud olete selle liitmisega-igaüks vaatab oma nina alla.

maakas
7 aastat tagasi

Haapsalu ei sobi nende kolme hulka.Ridala ja Martna moodustavad Ridala kihekonna territooriumist suurema osa,neil ühiseid muresi ja tegemisi rohkesti.Linn olgu linn.Meie maa rahvas ei taha kunagi linlasteks saada.muide hr. Karilaid,sinu Oigused kohaliku volikogu töödesse sekkuda jõustuvad alles 2017 a,nii et käed eemale meie tegemistest

ära meieta
7 aastat tagasi
Reply to  maakas

räägi oma nimel kui julged, kui ei julge ole vait

Rõõm
7 aastat tagasi

mis savisaare kaotusest sa vingud? 🙂

imemees
7 aastat tagasi

Imemees jälle Haapsalus tagasi. Eks seda oligi arvata peale Savisaare kaotust. Üritab end siin jälle õhku täis pumbata.

Elmar
7 aastat tagasi

No Martna Haapsalu ja Ridalaga oleks küll nagu sadul sea seljas- olgem ausad. Isegi osa Ridalast võiks jääda eraldi, ühineda Lääne-Nigulaga. Aga Martna on liig mis liig