Hiiumaale ja Saaremaale saab taas lennukiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lennuplaan 2016-06-20 10.47.00

Täna hommikul kell seitse startis lennuk Tallinnast Kärdlasse ning pealinnast kell 8.35 väljuv lennuk maandub Kuressaare lennujaamas kell 9.15, vahendas Saaremaa päevaleht Meie Maa.

Eile allkirjastasid Hiiumaa ja Saaremaa maavanem koos Transaviabaltika Eesti esindajaga riigihanke lepingu, mille tingimuste kohaselt taastub saartevaheline lennuühendus alates tänasest kuni 31. maini 2019.

Transaviabaltika Eesti volitatud esindaja Rene Must märkis lepingu allkirjastamisel, et lennuühenduse taastumine suursaarte ja mandri vahel on kohe kindlasti tähistamist vääriv sündmus nii saarlastele kui hiidlastele ja kogu Eestile tervikuna.

“Meie mõistes on tegemist kiire transporditeenuse võimaluse tagamisega eelkõige hiidlastele ja saarlastele, samuti külalistele," ütles Must. "Saarte elanikud saavad hõlpsalt liikuda kodusaare ja mandri vahet, igapäevane tööelu saab tänu taastunud lennuühendusele uue hingamise ja samuti on mandrielanikel hõlbus külastada saartel suviseid suurüritusi tänu toimivale õhuliiklusele.“

Transaviabaltika kasutab saarlaste ja hiidlaste lennutamisel põhilennukina 19-kohalist Jetstream-3200 tüüpi lennukit ja asenduslennukina on kasutusel samuti 19-kohaline LET L-410.

Nädalas lennatakse 12 korda Tallinn – Kuressaare – Tallinn liinil ja 12 korda Tallinn – Kärdla – Tallinn liinil. Käesolevaks aastaks on tellitud ka hulgaliselt lisalende.

Täpsema ülevaate lendude väljumiste ja pileti hindade osas leiab saartevahelise lennuliini kodulehelt, samuti saab sama veebilehe vahendusel suursaartele lennupileteid soetada.

Lennuamet peatas Tallinnast Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi lendava pankrotis lennufirma Avies AS lennuettevõtja sertifikaadi (AOC) 1. aprillil. 8. aprillil kuulutas majandus- ja kommunikatsiooniminsteerium välja hanke uue vedaja leidmiseks saarte vahele, kolmest pakkujast tegi parima pakkumise Leedu ettevõte Transaviabaltika.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments