Martna tegi uue katse Ridalaga liituda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ridala volikogu nimearutelu 013

Martnalaste soovi tõi Ridala volikogusse Martna ettevõtja ja EKRE poliitik Hardi Rehkalt (vasakul). Kui Martna on nõus nii kiiresti läbirääkimistesse lülituma, on Ridala sellega nõus, kinnitas volikogu esimees Olev Peetris (istumas paremal). Foto: Urmas Lauri

Sel nädalal otsustas Ridala volikogu, et on nõus pidama liitumisläbirääkimisi Martna vallaga. Martna tegi Ridalale ettepaneku läbi rääkida juba 2013. aastal ja Ridala võttis toona ettepaneku vastu. Tegelikult pole aga läbirääkimised alanud. Juuni alguses teatas Martna volikogu Ridalale, et nende soov läbi rääkida on endiselt jõus.

Sel nädalal otsustas Ridala volikogu, et on nõus läbirääkimisi ka tegelikult alustama, kuid tingimusel, et Martnaga ei alustata mitte algusest, vaid nii-öelda poole pealt. Ridala ja Haapsalu liitumislepingu kavand peaks jaanipäevaks valmis saama. Kui Martna on nõus nii kiiresti läbirääkimistesse lülituma, on Ridala sellega nõus. Enne peaks Martna kiiresti uuendama oma ettepanekut Ridalaga läbi rääkida, sest vana on aegunud, samuti tuleb teha ettepanek Haapsalu linnale.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles oli Martnaga läbirääkimiste asjus pigem kahtleval seisukohal.

„Eks ta kiireks läheb,” ütles Sukles.

Kui Martna volikogu juunis Haapsalule ja Ridalale ettepanekut ei tee, siis hiljem enam ei jõua.

Martna volikogu esimees Ene Pallas ütles, et volikogu arutab ettepanekute tegemist veel sel kuul. Pallas polnud väga kindel, kas Ridalaga läbirääkimistest saab asja.

„Pöördusime Ridala poole selleks, et selgust saada, sest läbirääkimised olid külmutatud, mitte selleks, et ilmtingimata liituda,” ütles Pallas.

Pallase sõnul pole teada, mida arvab Haapsalu ja Ridalaga liitumisest rahvas. Kunagine rahvaküsitlus näitas, et pooldatakse Ridalaga liitumist, aga siis polnud liitujate seas Haapsalut.

Ridala volikogu istungil olnud Martna ettevõtja ja EKRE poliitik Hardi Rehkalt aga kinnitas, et martnalased tahavad Ridalaga liituda.

„Logistiliselt ja ajalooliselt on Haapsalu suund meile tükk maad loomulikum kui Lääne-Nigula suund,” ütles Rehkalt.

Lääne-Nigulaga on Martnal läbirääkimised pooleli.

Ridalaga liituda on tahtnud Martna ka varem. Kui moodustati Lääne-Nigula valda, lõpetas Martna läbirääkimised just sellepärast, et seda tegi Ridala.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus Karilaid: Martna ei sobi Haapsalule ja Ridalale kolmandaks | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Eelmisel nädalal otsustas Ridala volikogu, et on nõus pidama liitumisläbirääkimisi Martna vallaga. Martna tegi Ridalale ettepaneku läbi rääkida juba 2013. aastal ja Ridala võttis toona ettepaneku vastu. Tegelikult pole aga läbirääkimised alanud. […]

Lõbus
7 aastat tagasi

Haapsalus 10 426 elanikku, Ridalas 3343, Martnas 760 = 14529. Liidame kokku ja jagame kaheks = 7264,5 (kolmeks ei anna tulemust jagada, 5000-st jääb palju puudu). Moodustame kaks uut omavalitsust. Haapsalu jäägu edasi oma tõusikutega Haapsaluks. Maarahvas hoidku kokku ja koondugu Ridala valda : http://ridala.kovtp.ee/ajalugu

Jaan
7 aastat tagasi

Kuskil mujal võib käärida kuid Lääne-Nigulas on kõik korras ja läbirääkimised käivad mitme omavalitsusega.

vigased pruudid
7 aastat tagasi

martna tuleb oksjonile panna, eks siis näeb , mis ta väärtus on, alghind 1 euro

Martnalased
7 aastat tagasi

pole sugugi nii lollid ,kui arvatakse. Ridala ja Haapsalu on ju palju parem variant,kui Lääne- Nigula, kes püüab kõigist lihtsalt üle sõita. Kuna seal sisemiselt käärib ,siis ega sinna eriti taha minna ka Noarootsi ega Nõva , kui siis ainult Kullamaa ,kes kiivalt oma keskkooli eest seisab,

Kindel+see
7 aastat tagasi

Miks Ridala siis varem ei tahtnud Martnaga liituda kui ettepanek juba 2013 oli?Mis mõtet sellel venitamisel on ?

martnas
7 aastat tagasi

on ikka erilised tumbad. eks nad lõpuks sundliidetakse valitsuse poolt kuhugi, mistõttu jäävad ilma ühinemistoetusest ja võimalusest tingimused läbi rääkida.

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  martnas

On Sul võimalik seda finantsanalüüsi kuidagi eesti keelde ka tõlkida? :))

Sarvik
7 aastat tagasi

Kasari silla ühes otsas silt “Haapsalu. Lääne maakond”, teises otsas “Lääneranna. Pärnu maakond”. …

2. kodanik
7 aastat tagasi

Kui pole teada, mida arvab rahvas, siis oleks mõistlik seda küsida. :))