Noarootsi gümnaasium lõpetas kooliaasta kohtumisega Marina Kaljurannaga

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Sarnaselt mulluse õppeaastaga lõpetasid Noarootsi gümnaasiumi kümnenda ja üheteistkümnenda klassi õpilased kooliaasta valikkursusega, mille raames kohtusid diplomaatiakursuse valinud õpilased välisministri ja presidendikandidaadi Marina Kaljurannaga.

Valikkursusel oli õpilastel valida tennise-, tarbekunsti-, riigikaitse- ja diplomaatiakursuse vahel. Noarootsi gümnaasiumi direktor Laine Belovas ütles, et valikkursuse eesmärgiks on pakkuda õpilastele võimalust teha kooli viimasel nädalal midagi sellist, mis ei ole küll õppekavas, kuid on siiski oluline oskus eluks edaspidiseks.

Diplomaatiakursuse raames pidasid välisministeeriumi ametnikud nädala vältel Noarootsis loenguid välispoliitika teemadel. Peale selle said õpilased külastada välisministeeriumi hoonet ja kohtuda välisminister Marina Kaljurannaga. Samuti said õpilased aimu, mis ülesandeid diplomaadid täidavad ning kuidas diplomaadiks saada. Diplomaatiakursusele oli kaasatud pea 20 diplomaati.

Noarootsis kohapeal olnud välisministeeriumi diplomaat Triinu Rajasalu rääkis, et välisministeeriumi töötaja peab olema väga hea kohanemisvõimega. Pole harvad juhud, kui aasta jooksul peab diplomaat elukohta mitu korda vahetama. Rajasalu toonitas, et veelgi olulisem on vallata heal tasemel võõrkeeli. „Isegi hiina või araabia keele oskus tuleb kasuks, inglise keelest rääkimata,” ütles Rajasalu. Keeleõppele on aga Noarootsi gümnaasium alati suurt rõhku pannud. Koolis saab õppida lisaks vene, saksa ja inglise keelele ka rootsi ning prantsuse keelt.

Noarootsi gümnaasiumi õpilaste hulgas oli populaarseim valikkursus riigikaitse, kus osales üle 30 õpilase. Noored veetsid mitu päeva Paldiski lähedal metsas, omandades algteadmised maastikul liikumisest, rivis marssimisest, laagriplatsi ettevalmistamisest ja relva käsitlemisest. Ööd veedeti lageda taeva all telkides.

Belovas nentis, et mitmed õpilased soovisid osaleda ka tennise kursusel, kuid paraku oli seal ainult 12 kohta. Tennisekursust läbi viinud treener Marek Turu ütles, et õpilased on aktiivsed, sportlikud ja motiveeritud.

Tarbekunstikursusel meisterdasid ja voolisid õpilased Marika Admani juhendamisel savist kruuse ja muud põnevat. Kõik käsitsi valmistatud esemed saavad õpilased mälestuseks endale.

Noarootsi gümnaasium tegi valikkursuse nädalal kooltööd Läänemaa ja Jõgeva ühisgümnaasiumiga.

Fotod: Kristjan Kosk

kaljurand ngga

noarootsi valikkursus1 noarootsi valikkursus2 noarootsi valikkursus3 noarootsi valikkursus4 noarootsi valikkursus5 noarootsi valikkursus6 noarootsi valikkursus7 noarootsi valikkursus8 noarootsi valikkursus9 noarootsi valikkursus10 noarootsi valikkursus11 noarootsi valikkursus12

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments