Galerii: Haapsalus oli heategevuslik lasteetendus

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16

Eile oli Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuses (HNRK) heategevuslik lasteetendus, mille eesmärk oli pakkuda ravil viibivatele lastele positiivseid elamusi ja emotsioone. Etendusel esitleti Banaanikala Projektiteatri etendus „Muinasjutt kuldsest kalakesest”.

Pool aastat kestva heategevusliku programmi raames toimub HNRK-s kokku 14 lasteetendust. Etendused on kõikidele soovijatele tasuta.

„Eesti väike- ja projektiteatrite liidu algatusel valisime välja 14 toredat ning spetsiaalselt kitsastesse oludesse sobivat etendust, mis haiglaravil lapsi rõõmustada võiksid. Lisaks meie liikmesteatrite etendustele kaasasime programmi ka rahvusvahelise nukuteatrite organisatsiooni UNIMA Eesti Keskuse ja ASSITEJ Eesti Keskuse, mis on Eesti professionaalseid noorele vaatajale suunatud teatreid ning teatrispetsialiste ühendav organisatsioon,” ütles Eesti väike- ja projektiteatrite liidu juhatuse esimees Allan Kress.

HNRK juhatuse esimees Priit Eelmäe: „Kaasaegne statsionaarne taastusravi põhineb valdavalt aktiivsetel tegevustel ja patsiendi aktiivsel osalusel. On leitud, et mõttekalt sisustatud ravitöö väline aeg annab olulist lisaefekti ja võimaldab muuta taastumist veelgi tulemuslikumaks. Loomulikult on teatrietendused lastele mõnusaks meelelahutuseks ja vahelduseks. Meil on eelmisest aastast vaid väga head kogemused analoogilisest ettevõtmisest.”

Heategevusliku lasteetenduste programmi eelarve on 5600 eurot, mis kaetakse heategevusfondile Aitan Lapsi tehtud annetustest.

Fotod: Arvo Tarmula

näidend HNRKs1 näidend HNRKs2 näidend HNRKs3 näidend HNRKs4 näidend HNRKs5 näidend HNRKs6 näidend HNRKs7 näidend HNRKs8 näidend HNRKs9 näidend HNRKs10 näidend HNRKs11 näidend HNRKs12 näidend HNRKs13 näidend HNRKs14 näidend HNRKs15 näidend HNRKs16

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments