Lääne Elu paberleht neljapäeval, 16. juunil

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

lel1606001

Ridala volikogu hääletas Haapsalu linna nime maha

Haapsalu nime pooldajad ähvardavad kahe omavalitsuse liitumise läbi kukutada. Ridala valla poolt hääletas kaheksa, Haapsalu linna poolt viis volikogu liiget. Üks pooldas Haapsalu valla nime. Lääne Elu küsimusele, kas Haapsalu võiks nime osas järele anda, vastas Haapsalu linnapea Urmas Sukles eile: „Ei usu!”

Virtsu ettevõtluskeskus takerdus kohtuvaidlusse

Virtsu ettevõtluskeskuse vastased kaebasid ala detailplaneeringu kohtusse, süüdistades vallavanem Arno Peksarit isikliku kasu saamises.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ats
7 aastat tagasi

Haapsalu käigu perse

KIBE TÕDE!
7 aastat tagasi

Jah tõesti, Ridalale on jäänud vaid valikud, nagu siin mõned kommentaarid tagasi oli kirja pandud, kuid…….Ridalal on valida küll ja veel! Oleme suur vald oma suurepäraste tiheasustusalade, paljude kaupluste-ostukeskuste ja äridega. Meil on kaunid külad, imelised mererannaalad. Ridala pole mingi õnnetukene vaid supervõimalus igale omavalitsusele, kes sellise vallaga ühineb. Ja meie looduskaunid piirkonnad, armas lihtne külaelu ei hakka kandma linna nime. Need pole vaid emotsioonid, see on inimeste igapäevaelu. Linna härrad-prouad,Teile jääb Teie linn alles. Mitte keegi ei ütle kaunis vanalinnas kõndides, et on Ridala vallas, ikka linnas ju. Ärge siis sundige meid, maakaid, oma elukohta linnaks nimetama. Maapiirkond on… Loe rohkem »

Uuemõisa
7 aastat tagasi
Reply to  KIBE TÕDE!

Täitsa õige. See, et mina elan Uuemõisas, ei tee minust veel Hpsu-u äärelinna elanikku, ma elan maal. Pean end maainimeseks ja see teeb mulle au. Mul on minu teed ja rajad, siin eramud ja kortermajad. Mulle ja mu mõttekaaslastele meeldib olla Inimene Maalt. Meil ona kaugemaid imekauneid külasid Kiideval ja Puises, Haeskas. See on meie rikkus, mille üle uhke olla. Meil on merepiir. Vaadakem Muinas-Eesti kaarti – on põhjust uhke olla :comment image

Wikipeedia
7 aastat tagasi

Ridala vald on kohaliku omavalitsuse üksus Eestis Lääne maakonnas. Piirneb põhjas Haapsalu lahega, läänes Väinamerega ja lõunas Matsalu lahega.
Valla territooriumile jääb osa Matsalu Rahvuspargist.

Haapsalu (Läänemaa murrakutes varem ka Oablu või Aablu) on linn Eestis Läänemere ääres Haapsalu lahe lõunakaldal, Lääne maakonna halduskeskus.

Seega – elagu Ridala! Elagu Ridala!! Elagu Ridala!!!

Milles küsimus
7 aastat tagasi

Mis koht see Ridala on? Haapsalut ikka teatakse mitte Ridalat.

Magus
7 aastat tagasi

Ridala, Martna ja Kullamaa valla elanike arv kokku on pisut üle 5000. Kui teeksid Rotalia valla ja keskuse ajaloolisesse Kullamaa südamesse Rohumäe jalamile, siis Männiku tänava teine pool …. elaks samamoodi nagu praegu ja vallad arveldaksid jätkuvalt laste, ringide, koolide jm üle.

Linn linnaks
7 aastat tagasi

Faktiliselt hakkab Haapsalu linn pihta Tallinna poolt Piiri tänavast ja lõppeb Rohuküla poolt Vabriku tänavaga. Kui saab sellise linnapiiri paika, ei peaks olema mingit probleemi linnaga külgnevad alad kenasti naabervaldade vahel ära jagada. See on ka täna asjade loomulik seis, ei käi teisel pool männiku teed elajad kuskil mujal oma asju ajamas kui need kes üle tee elavad, pigem lihtsalt kasutavad mõned oma ego huvides ajale jalgu jäänud haldusjaotust kurjasti ära.

Magu
7 aastat tagasi

Martna ja Ridala ei saa 5000 inimest kokku, Lääne-Nigula nime muutma ei hakka.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Minu pàrast vôiks Ridala kokku minna Martna ja Nigulaga ning ùhiseks nimeks vôib olla Rotala, Rotaalia vôi Rotelevik. Kogu lugu. Pussrootslased kah kampa. Saagu juba ùle oma liivakastimentaliteedist. Làilaks làheb.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Kui vaadata ridalaste komejandile viimase aasta jooksul, siis oleks Seewald igati sobilik jah.

Rotelele
7 aastat tagasi

Saage ometi aru, et kui Haapsalut ei taha, peate liituma Lääne-Nigulaga ja võtma Lääne-Nigula nime. Ridala ei ole otsustaja. Ridalale on jäänud vaid valikud.