Nõva kandis peetud Noorkotkaste luureretke üldvõit läks Harju malevale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Laagri lõpetamisel näitasid rühmad oma õpitud oskusi. Foto: Arvo Tarmula

Nädalavahetusel Lääne- ja Harjumaal peetud noorte võistlusmatka Salupere luureretk üldvõidu pälvis Harju maleva noorkotkaste võistkond Jotos.

Laupäeval Nõva kandis peetud noorte võistlusmatkast Salupere luureretk võttis osa 17 võistkonda ning lisaks Tallinna noortele olid esindatud ka Viru, Lääne, Rapla ja Harju malevate noorkotkad ja kodutütred, edastas Kaitseliit.

Neljaliikmelised võistkonnad panid ennast proovile väga erinevate ülesannete lahendamises. Näiteks luureülesandes tuli kohtuda informaatoriga, kellelt saadi olulist teavet luureobjekti ja seal asuva lisaülesande kohta, misjärel tuli võistkondadel märkamatult siseneda luureobjektile ning saada sealt oma valdusesse oluline dokument. Lõpuks pidid võistkonnad luureraportina kogu ülesande kokku võtma. Ka pidid võistlejad läbima takistusraja, toimetama vigastanud kaaslase kanderaamiga ohutusse kohta, läbima paadiülesande ning kontrollpunktides tuli kasutada varasemalt õpitud noorkotka tarkusi.

8-13 aastaste ehk nooremate noorkotkaste vanuseklassis oli võistlusrada pikkuseks linnulennult 16 kilomeetrit. Võitjateks kuulutati kodumaakonnas võistelnud Lääne maleva võistkond Mustad Tiigrid. Teine ja kolmas koht läksid Tallinna maleva võistkondadele IV ja Noored Realistid.

Vanemas noorkotkaste ehk 14-18 aastaste vanuseklassis oli võistlusrada linnulennult 26 kilomeetrit pikk. Teist aastat järjest võitis Harju maleva noorkotkaste võistkond Jotos, teise koha saavutas Noorte Kotkaste Rapla malev ja kolmanda koha NKBK.

Üldarvestuses saavutas esikoha Jotos, teise koha Harju kodutütarde võistkond M.C.A.A. ning kolmanda koha Rapla ringkonna kodutütred võistkonnaga Ungakad. Viimased võitsid tänavuse Kodutütarde võistlusmatka Ernake.

Võistluse peakorraldaja leitnant Henri Ley sõnul läks võistlusmatk korda ning suuremaid vahejuhtumeid ei esinenud. „Seekordne Salupere luureretk oli eelnevatest erinev seetõttu, et tavaliselt oleme retke korraldanud Tallinnas ja selle lähiümbruses, kuid kuna too maastik on meie noorte jaoks juba tuttav, siis otsustasime seekord luureretke korraldada kaugemal ja valisime asukohast Läänemaal asuva Nõva kandi,“ ütles leitnant Ley.

Salupere luureretke rajameistri lipnik Joel Rillo sõnul oli seekordne luureretke rada mõnevõrra raskem kui varasemalt.

Salupere luureretke korraldatakse alates 2011. aastast ning see on pühendatud kotkajuhi Arved Salupere mälestusele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments