IRLi peasekretär Kert Karus: Reformierakond on olnud aastaid haldusreformi pidur

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Kert Karus ütles Reimo Nebokati avalduse peale Lääne Elus, et Reformierakond eesotsas Ansipi ja Rõivasega on olnud aastaid haldusreformi pidur ning enese kuulutamine veduriks on silmakirjalik poliitturundus.

„Hea kolleeg Reimo kipub unustama, et aasta tagasi koalitsioonilepingu läbirääkimistel nõudis just IRL, et see valitsus teostaks haldusreformi ning peaministripartei suhtumine oli pehmelt öeldes leige,“ tuletas ta meelde veel hiljutist Reformierakonna piduriks olemist.

Karus soovitas veel ajas minna pisut tagasi: „2014. aastal ütles tollase valitsuse peaminister Taavi Rõivas, kui ta oli tagasi lükanud Isamaa ja Res Publica Liidu esitatud haldusreformi seaduse eelnõu, et me ei peaks ütlema, et omavalitsused peaksid ilmtingimata liituma, ning teatas veel, et sellest, kus läheb valla piir, inimeste elukvaliteet eriti ei sõltu.“

„Õnneks on tänaseks nende retoorika ja mõttemaailm teinud kannapöörde ning asunud haldusreformi toetajateks, kuid enese veduriks nimetamine on selgelt liialdatud enesekiitmine. Hea kui nüüd hakataks järgmise sammuna mõistma, et me ei pea mõtlema mitte sellele, milline on olukord järgmistel kohalike omavalitsuste valimistel või mõne aasta pärast, vaid peame mõtlema seda reformi tehes 25 aastat ette.“ ütles IRLi peasekretär.

Lõpetuseks viitas Karus veel Isamaa 1992. aasta programmile, mis ütles, et ainult tugevad omavalitsused on inimesele piisavalt lähedal ja tegutsevad piisavalt paindlikult.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
7 aastat tagasi

Ainult pimedad ei teadnud seda.