Lihulas avab uksed 15 suvekohvikut

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Parima maasikatordi võistlusel osales tänavu vaid neli torti, korraldaja sõnul oli võistlus äärmiselt tasavägine. Foto: Arvo Tarmula

Arvo Tarmula foto

Lihulas tuleb 30. juulil kohvikute päev, mil üheks päevaks avab uksed kümme linna- ja viis maakohvikut.

Kokku on kaasatud sadakond inimest. Varem Lihula vallas midagi säärast juhtunud ei ole.

Peale kohvi ja koogi pakuvad kohvikud muudki: saab õppida ja osta käsitööd, kuulata ja vaadata taidlejate etteasteid, heinaskulptuure teha, basseinis sulistada ja isegi robotlaudas lehmi uudistada.

Näiteks Lihula linnakeses Lootuse poe hoovis saab Büttneri kohvikus mekkida 1930. aastate head-paremat, Lihulas avab üheks päevaks uksed ka suitsukalakohvik. Lihula antiigipoes saab aga kohvi vanade asjade eest, raha polegi vaja.

Kes läheb KuMa kohvikusse, toetab oma ostuga Lihulas tänavu suvel lavastatavat ja mõisa mäel etenduvat ooperit „Uku ja Vanemuine”.

Et rahvas kohvikud üles leiaks, koostatakse spetsiaalne kohvikute kaart. Kaardi peal on peale asukoha kirjas ka see, mida kohvik peale koogi ja kohvi pakub.

Igasse kaugemasse kohvikusse saavad 30. juulil minna ka need, kellel ei ole oma autot. Sel päeval viib kohvikuringile spetsiaalselt selleks päevaks käima pandud buss. Buss teeb kolm kohvikuringi.

Päeva korraldaja Kristina Kukk ütles, et esialgu kartis ta, kas tal õnnestub nii palju kaasalööjaid leida, kuid leidis küll.

Peale Lihula linnakese on kohvikud 30. juulil avatud Matsalus, Metskülas, Tuudil, Kirikukülas, Kirblas.
 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments