Läänemaa tantsijad alustasid teed naiste tantsupeole

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tantsupidu. Tarmula54
Läänemaa tantsupidu. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa rahvatantsijad alustasid teekonda selle suve Eesti suurimale rahvatantsupeole, mis toimub pühapäeval Jõgeva linna staadionil.

Aprillikuiste ülevaatuste põhjal on II Eesti Naiste Tantsupeole MeheLugu pääsu lunastanud 14 Läänemaa nais- ja vanaemaderühma. Jõgevamaa piiril on neid tervitamas kohalikud laulu- ja tantsumehed.

Kohale jõudnuna asuvad rühmad proove tegema üheksal harjutusväljakul, mis paiknevad 30 kilomeetri raadiuses ümber Jõgeva. Proovidejärgseid õhtuid aitavad meeleolukamaks muuta koha peal toimuvad simmanid.

II Eesti naiste tantsupidu toimub Jõgeva linna staadionil pühapäeval, 12. juunil. Sellest on osa võtmas 394 tantsurühma ja umbes 4800 tantsijat. Lisaks Eesti rühmadele aitavad etendust luua tantsijad Kanadast, Inglismaalt, Iirimaalt, Luksemburgist, Soomest ja Norrast.

„Tantsulavastus „MeheLugu“ koosneb 26 tantsust. See on lugu eesti mehest ja sellest, kuidas mees näeb naist läbi oma silmade ja südame,“ selgitas II Eesti Naiste Tantsupeo MeheLugu teabejuht Raivo Suni.

Etenduse aitab tervikuks siduda dialoog Jõgeva juurtega näitleja Tiit Suka ja Ivo Linna esituses. Ivo Linna on ka tantsupeo patroon ja tema jaoks muudab päeva eriliseks asjaolu, et samal päeval tähistab ta oma 67. sünnipäeva.

“Teist sellist pakkumist elus ei tule, kus sünnipäevast võtab osa 4700 naistantsijat pluss publik! See on minu jaoks sajandi sündmus,” ütles Linna.

Et sünnipäev ja naiste tantsupidu saaksid eriti uhke lõpu on korraldajad otsustanud pärast finaaletenduse lõppu pakkuda publikule ja tantsijaile tükikese sünnipäevatorti.

Etenduse lavastab mitmete üldtantsupidude lavastaja ja liigijuht Ülo Luht. Peo muusikajuht on Toomas Lunge. Kavas on peaproov-etendus kell 11 ja kaks kontsertetendust kell 15 ja 19. Pileteid etendustele müüb Piletilevi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments