Laupäeval kihutavad Kiltsi lennuväljal autod kiirusega üle 300 km/h

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kiirendusvõistlus

Kiirendusvõistlus. Foto:arhiiv

Laupäeval peetakse Kiltsi lennuväljal lõppkiirusvõistluse Forss One Mile Challenge 2016 esimest etappi. Kiirused ulatuvad üle 300 km/h.

One Mile Challenge on sõiduautodele mõeldud lõppkiirusvõistlus, mille sisuks on saavutada paigaltstardist maksimaalne kiirus 1-miilisel (1609 m) distantsil. Starditakse eraldistardist ja igal võistlejal on kaks katset, millest parem läheb arvesse. Antud ürituse raames selgitatakse välja Baltikumi absoluutselt kiireim auto.

Võistluse eesmärk on pakkuda kõigile autoomanikele legaalset ja võimalikult ohutut võimalust oma auto ja iseenda võimete proovilepanekuks. Võistlusel osalemiskes sobib ka erivarustust mitte omav auto, mida kasutatakse igapäevaseks liiklemiseks.

Võistlema oodatakse seega kõikide automarkide ja mudelite esindajaid, kuid stardijoonele pääsemiseks on oluline auto tehniline korrasolek ja vastamine erinevatele tehnilistele nõuetele.

Võistlusele on registreerinud 97 võistlusautot. Registreerinud on ka Eesti rekordiomanik Aleksandr Ljahh, kes mullu saavutas kiiruseks 350 km/h. Ljahh kiirendab Nissan Skyline GTR-ga, mille 5,6 liitrine mootor arendab 1360 hobujõudu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments