Postimees: elektrikriisis lülitatakse Läänemaal elekter välja esimeste seas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

elekter pm 20160608Foto: ekraanitõmmis Postimehe veebiväljaandest

Kuna Läänemaa asustustihedus on üks hõredamaid, siis tõenäoliselt lülitatakse see piirkond esimeste seas vooluvõrgust välja, kui Eestis peaks tekkima elektridefitsiit, kinnitas kohalik võrguettevõte Imatra Elekter, kirjutas Postimees.

"Esimeses järjekorras lülitatakse vooluvõrgust välja vähem olulised tarbijad, kelleks on maapiirkondade elanikud: külad, suvilapiirkonnad, farmid," ütles Läänemaal ja Viimisis elektri jaotusvõrku haldava Imatra Elektri juhatuse liige Kaupo Kuurberg. "Kuna enamik farmidest töötavad robotlautadena, siis nendel on varugeneraatorid olemas ja seega põllumehed päris hätta ei jää."

Majandusministeeriumi asekantsler Ando Leppiman teatas, et kui tulevikus elektri tarbimine ületab külmal talvel turul pakutava, siis näiteks kümneks päevaks koormatakse tarbijaid alla. Tegemist on ajaga, mille jooksul on võimalik uuesti tööle rakendada konserveeritud Iru gaasielektrijaam, samuti 2023. aastal Narvas suletavad vanad põlevkivikatlad.

Sellel nädalal tormilise energiajulgeoleku debati algatanud Elering ei soovinud nüüd selgitada, kui kiiresti ja millise etteteatamisega nn allakoormamine kriisiolukorras toimub.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Herbert+ving
7 aastat tagasi

Kas siis kui on sõjaline kriisiolukord antakse esimesena ka läänemaa ära?

sorts
7 aastat tagasi

kus neid hapukapsa taimesid müüas? ma võtaks kohe põllutäie.
teeks siis peerutuld põleva kivi asemel.
peaks minema rohelise elektri alla ju?

Kägu
7 aastat tagasi

Haldusreformi seadusesse oleks võinud panna sanktsiooni, et kui valas ei ole 5000 pead, lülitatakse vald vooluvõrgust välja.

Metsaelanik
7 aastat tagasi
Reply to  Kägu

😀 See lisatakse salaprotokolli, kui ühinemisel piisavat indu üles ei näidata.

Fred
7 aastat tagasi

Selleks, et peeruvalgel istuda peab kõvasti kapsasuppi sööma. Seetõttu teen ettepaneku kohalikele talunikele hapukapsast kasvatama hakata. Oluline osa kriisiplaanist.

Ants
7 aastat tagasi
Reply to  Fred

Oluline on ka sprotte püüda merest, sest inimene peab korra nädalas vahelduseks kasvatatud hapukapsale ka kala sööma

Asunik
7 aastat tagasi

Tüüpiline näide tänapäeva Eestis, kui elad maapiirkonnas oled “vähem oluline” kui linnasaks ja võid ka peeruvalgel istuda!

lüpsja-karjatalitaja
7 aastat tagasi

võiksite siis elektrijaamad jänkudele maha müüa, milleks need meile, las norrakad hakkavad meid elektriga varustama, mingid punast kala nad ju meile toodavad ja edukalt, kõik letid seda täis

Herbert+ving
7 aastat tagasi

Joppenpuhh!

Priit Pib
7 aastat tagasi

Mull lülitati ka vool välia. Kui ikka ei maksa siis ple voolu kahh.

Ja
7 aastat tagasi

milleks meile siis need tuulepargid?

Jop
7 aastat tagasi

Ja mida võtab Imatra omalt poolt ette olukorra lahendamiseks, hr Kuurberg?