Lääneranna nimi ei ole kokku lepitud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

lihula

Uue valla keskuseks saab Lihula. Arhiiv

Lihula, Hanila, Koonga ja Varbla vallast tekkiva uue omavalitsuse nimeks ei pruugi saada Lääneranna vald, nagu edastas eile Aktuaalne Kaamera.

Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos ütles, et Lääneranna nimi on üks võimalikke, arutusel on ka teisi nimesid. Läänerannat nimena ei pruugi heaks kiita ka nimekomisjon, sest nimel peaks eeldatavasti nimetatava paigaga olema mingi ajalooline või semantiline seos.

„Nime osas ei ole vallad midagi kokku leppinud,” ütles Ojala-Toos.

Küll on aga kokku lepitud, et uue, 6000 elanikuga omavalitsuse keskuseks saab Lihula. Teistesse valdadesse jäävad teeninduspunktid, nagu see on Lääne-Nigula vallas.

Samuti on võimalik, et Koonga, Lihula, Varbla ja Hanila vallaga liitub Tõstamaa vald, kellele on läbirääkimiste ettepanek tehtud. Esialgu ei ole Tõstamaa volikogu otsustanud, kas võtab selle vastu.

Tõstamaal on kaks võimalust – kas liituda Lihula, Varbla, Koonga ja Hanilaga või saada Suur-Pärnu osaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rk
7 aastat tagasi

miks Koonga ja Varbla ei võiks saada osaks Läänemaast?
On ju kõigile selge, et LIHULA on tuntuim koht ja kaalukausil nr1. See muuta Pärnumaaks, milleks.

Aga
7 aastat tagasi
Reply to  rk

sellepärast, et ühinevate valdade praegustest keskustest on enamusel Pärnusse lühem maa kui Haapsallu. Varblast on Pärnusse 60 km, Kõmsilt 63 km, Lihulast 58 km ja Koongast 41 km. Haapsallu on Varblast 87 km, Kõmsilt 65 km, Lihulast 51 km ja Koongast 65 km. Igal juhul võib käia vabalt selles või teises linnas, aga on töökohti, kust on aeg-ajalt siiski ka maakonna keskusesse asja.

AP
7 aastat tagasi

ei tea kas kalurikolhoosile valitakse nime või.

läänlane
7 aastat tagasi

Lääneranna vald Lääne regioonis, pole paha.

sorts
7 aastat tagasi

nüüd on peramine aeg kasutusele võtta iidvana nimi– Rodale. kujud erinevad: rotalia ladina keeli, rottale rootsi murdes,rottla eesti keeli…

otsustajad otsustagu,valijad valigu

tulemus nii nagu ikke— kõik on rotti pandu.

sumarva
7 aastat tagasi

Mis Lääneranna , rohkem nagu Edelaranna

Läänemaa ääremaalt
7 aastat tagasi

To tt ja Taat .Õiglasem vast oleks muidugi Lõuna-Läänemaa. Aga ma ei usu, et see läbi läheb. Sedamoodi oleks kaks maad ühes aadressis – Pärnumaaa, Lõuna-Läänemaa vald. Iga arutelu on väärt kajastamist, aga mul tekib juba ärevus, et ega Lihula linna uue valla keskuseks jäämine pole ka veel kindel. Tule taevas appi – ma juba teist päeva harjutan kontsakingadega siin kartulivagude vahel kõndimist, oma parimad riided riputasin õue tuulduma ja isegi ehetekarbi tirisin voodi alt välja – arvestasin, et ikkagi LINNA minek varsti. Peab ikka mehi uskuma, sest minu vanamees ütles päris sandisti kui tahtsin proovida kas triiksärgikaelus ikka ümber… Loe rohkem »

Taat
7 aastat tagasi

Lõuna-Läänemaa vald oleks minu meelest sobivam.

tt
7 aastat tagasi

Jätaks ikka Lõuna-Läänemaa. Ajaloos tunti Läänemaad, mitte randa.

Läänemaa ääremaalt
7 aastat tagasi

Lääneranna on vägagi sobiv nimi. Isegi eraldi sõnadel Lääne ja Rand on nii ajalooline kui semantiline seos. No mida see uus vald siis Pärnumaa koosseisus muud on kui pika rannajoonega Läänerand. Vaatasin külade ja kinnistute nimetusi. Väga palju esineb sõnaühendustes RAND(ranna) . Ajalooliselt oli meie külas 19 suitsu ja 87 elanikku, viimase rahvaloenduse andmeil 6. Muudkui kuivatavad ja vaidelvad selle Läänemaa üle. Jäägu siis midagigi !

läänlane
7 aastat tagasi

Mulle meeldib.

Ridala rahvas
7 aastat tagasi

No nii. Nimekomisjon. Siis ei saa Haapsalu linn meiega (Ridalaga) ühinedes ka meid Haapsalu linnaks nimetada. Haapsalu linn, Haeska puisniit….