Kolm juhuslikku möödujat päästsid naise tapja küüsist

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

politsei symbolfoto

Kristo Priske, Kätriin-Eliis Jaaniste ja Elina Märtin päästsid ööl vastu pühapäeva naise, keda ründas seni tuvastamata mees.

Rünnak pandi toime Haapsalus Niine bussipeatuse lähedal, kus langes ohvriks nädalavahetuseks Tallinnast Haapsallu Itaalia veinipäevi nautima sõitnud naine (toimetusele on tema nimi teada).

 „Tundmatu mees haaras minust kinni ja ütles, et viib mu lähedal asuvasse majja ja tapab ära,” rääkis ohver Lääne Elule. Oma soovi ründaja ei põhjendanud. Rahakoti või muude väärtesemete vastu ei tundnud ründaja huvi. Naise sõnul oli ründaja temalt rebinud käest mobiiltelefoni ja selle eemale põõsasse visanud.

Naine ütles, et on juhtunust siiani šokis ega suuda pisiasju meenutada. „Mäletan, et tegemist oli vanema ja väikest kasvu mehega,” ütles ta. Prille tal ees ei olnud. Ohver arvas, et ründaja võis olla kaine.

Naine rääkis, et ründajat ta varem näinud ei olnud. „Nägin teda esimest korda Haapsalu kaubamaja juures, kus ta mind jälitama asus,” ütles ohver.

Rünnakus naine raskelt viga ei saanud. „Mõned kriimustused ja sinikad sain, kuid nendest pole lugu,” ütles ta. Hullemaks peab ta psühholoogilist traumat.

Õnneks reageerisid naiste appikarjetele kolm juhuslikku möödujat. „See kestis terve igaviku, sest lähedal asuvaist kortermajadest ei tulnud mulle keegi appi,” ütles ta. Kaks neidu ja noormees jooksid kannatanu juurde kõrvaltänavast. „Jumal tänatud, et nad appi tulid, ei julge mõeldagi, mis ilma nendeta oleks saanud,” ohkas naine.

Naisele appi läinud Elina Märtin rääkis, et kuulis eemalt, kuidas keegi karjub appi. Häält kuuldes jooksid nad hääle suunas. Kohale jõudes nägid nad, kuidas üks mees üritas naisterahvast endaga kaasa tirida. „Astusime vahele, ise tegelikult olukorra tõsidust aimamata. Alguses arvasime, et ehk on tegemist mõne peretüliga. Lahutasime mehe naisest ja ütlesime talle,et ta minema kaoks,” selgitas Märtin.

Pärast naise ründaja käest päästmist kutsuti politsei. Politsei saabudes oli ründaja sündmuskohalt lahkunud. Lääne prefektuuri ennetus- ja menetlustalituse vanem Vello Palmits ütles, et seni pole kahtlustavana kedagi kinni peetud. Ta lisas, et üle on kuulatud nii kannataja kui ka need kolm isikut, kes rünnakusse sekkusid. Palmits ütles, et need kolm isikut ongi politsei peamine niidiots, kelle abiga kavatsetakse ründaja tuvastada. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
et
7 aastat tagasi

Mis mõttes tapja küüsis? Esialgu nagu aru saan,siis ähvardati tappa?

aiku...
7 aastat tagasi

Tapja???
aga äkki oli kosmonaut?

Eston Iariik
7 aastat tagasi

kas kuukene tagasi mitte esimesed pagulased haapsalu ei toodud ?

Anonüümne
7 aastat tagasi
Reply to  Eston Iariik

Elementarno, my dear Watson- pagulasest kurikael kuukene vaevalt Haapsalus olnud ja juba kõneleb puhtas eesti keeles nagu nalja.
Mustad mõtted sul peas, valge mees.

Ants
7 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

kas ühte lauset on siis raske ära õppida “tapan ära” !? Kindlasti oli pagulane. Krdid hakkavad juba möllama

Kysimus
7 aastat tagasi

Kas tunnistajate nimesid vóib niimoodi avalikustada?

Sass
7 aastat tagasi
Reply to  Kysimus

Võib, nemad ise end fb reklaamivad.
Mind jäi kummitama mõte, et ründajal ei olnud prille….kas peaks olema?

Ants
7 aastat tagasi
Reply to  Sass

ma arvan, et igal korralikul ründajal peaks prillid ikkagi olema ju

Küll
7 aastat tagasi

on hea et mindi appi. Vaevalt naine üksi oleks suutnud olukorrast jagu saada.Lugu viitab sellele et tegu psüühiliselt ebastabiilse perverdiga Sellistel käivad hooti peal kinnismõtted-vaja kedagi tappa . Leida oleks vaja see tüüp ilmtingimata–kindel on et varsti ta midagi sarnast uuesti üritab. Ja üksinda uitajatel olgu pipragaas käepärast–elu nõuab enesekaitset.

’,’
7 aastat tagasi

Sellises olukorras on appikarjumine teinekord kõige olulisem.

Sherlock
7 aastat tagasi

Koostage fotorobot, haapsalu väike linn. BTW, kui tahtis kõrvalmajja viia- ju ehk elab ise seal vms.

Aga respekt noortele, kes vahele läksid !!

õudne
7 aastat tagasi

ansip lubas ka meil pensionid 2 korda suuremaks tõsta, kes meid sellise lubaja eest päästaks ja kaitseks

Kk
7 aastat tagasi

Turvakaameraid pole kaupsi ees v?

kunn
7 aastat tagasi

Kui nn puhkusepolitsei ei suuda nelja päevaga ja nelja tunnistaja abiga fotorobotit teha, siis on ju tegu puhkusepolitseiga.
Pealegi toimus see valgel ajal kesklinnas.
Võib üsna kindel olla, et antud juhus jääb avastamata nagu jäid avastamata ka eelmisel suvel linnas majaseinte sodijad ja kümnete autode kriipijad.
Neid lühikesi vanglast vabanenud vanamehenässe on siin küll ja teatakse neid ka nägupidi. Kui aga politsei kirjeldab ründajat ainult lühikese kasvuga ja vanana, siis pole midagi parata.