AK: Uus Lääneranna vald saab Pärnumaa osaks, keskuseks on Lihula

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

lihula

Lihula. Arvo Tarmula

Kahe Pärnu- ja kahe Läänemaa valla liitumisel tekkivast Lääneranna vallast saab Pärnumaa osa. Ligi 6000 elanikuga omavalitsuse keskus on Lihula.

Nii otsustasid – pärast kaks aastat kestnud läbirääkimisi – Koonga, Varbla, Hanila ja Lihula. See tähendab, et Pärnu maakond kasvab varsti rohkem kui 600 ruutkilomeetrit suuremaks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Lihula on selle piirkonna keskus, Lihula on vallasisene linn, meil on olemas kohapeal kõik teenused ja see on igati loogiline," selgitas Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos, miks Lihula nõudis, et uue valla keskus jääks sinna.


Vt ka: "Reportaaž. Läänemaa lõunas ja Pärnumaa põhjas võtab kuju Lääneranna suurvald"


 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rk
7 aastat tagasi

Pärnumaa on niigi Eesti suurim maakond pindaalaliselt.
Miks ei saa uued vallad just Läänemaa alla tulla?
Ajalooliselt oli ju Varbla ka Läänemaa.

aiku...
7 aastat tagasi

ja varsti on kolm oblastit…nagu öndsakl jossifi ajal..
slava STALINU uraaa

einoh
7 aastat tagasi

Lihula rajoon rajoonikeskusega Lihula, see juba olnud, ei midagi uut siin päikese all

...
7 aastat tagasi

Piletihind on 0, sest kommertsliinina see end ära ei tasu ja pannakse kinni.

Lemps
7 aastat tagasi

madis tabas kümmet…

Madis
7 aastat tagasi

Praegu on Haapsalu ja Lihula vaheline bussiliin doteeritav (sest on maakonnasisene) aga pärast Lihula liitumist Pärnumaaga ei doteerita enam bussiliini ja see hakkab sõitma kommertsliinina. Ja missugused on siis piletihinnad?

A.
7 aastat tagasi
Reply to  Madis

Vaevalt küll ükski bussiettevõte Haapsalu ja Lihula vahelist bussiühendust vabatahtlikult kommertsalustel pidama hakkab.

Kägu
7 aastat tagasi

Kui juba ilma ajaloolise taustata nimi võetakse, võiks nimeks olla JÕUD. Jõu vald kõlaks uhkelt. Ka ingliskeeles: POWER Community

vallatu
7 aastat tagasi

see, mis neist üle jääb, võiks kanda nime Väike-Läänemaa

Pärnumaa ääremaalt
7 aastat tagasi

Varbla poolt vaadatuna on Varbla Pärnumaa ääreala (vanasti kuulus Varbla Läänemaa alla,hiljem Lihula rajooni ja lõpuks Pärnumaale ) Uuel alustaval Lääneranna vallal on sisu,kui vaid õiged otsused teha. 1930-ndatel sai arengumootoriks Virtsu raudtee ehitus. Nüüd võib saada oluliseks see,kuidas sooja ja päikselist randa suudetakse kasutada,mitmekesist taastuvat energiat toota (NB! Taani riik ),soodustada töökohtade loomist,et kohalik elanikkond kindlasti alles jääks.Mõttetalguid tuleks enne ühinemist palju korraldada,sest kala hakkab ikka veel mädanema peast. Loodava valla juhid peaks olema väga agarad ja tegusad,siis saab asjast asja.

Läänemaa ääremaalt
7 aastat tagasi

Olgu nende valdade liitmisega kuidas on, aga miks osa Läänemaast liidetakse Pärnumaaga. Lausa imelik mõelda, et oled üle 30 aasta elanud Läänemaal ja nüüd saab elukohaks Pärnumaa. Vallal pannakse vähemalt ilus Läänega seotud nimi. Aga kindel on see, et elanikel, eriti ääremaal , läheb elu veelgi nigelamaks. Enne valimisi vahel tuleme meelde. Sellegi teate toimetab postkasti kuller . Kui juba nii on otsustatud selle uue valla moodustamisega, siis vähemalt see hea, et keskuseks saab Lihula. Ikkagi linn ! Seal on hea kauplus laia kaubavalikuga ja vastutulelike müüjatega. Postipunkt ja SEB sularahautomaat. Lihulas on kiirabibrigaad, kus on targad ja hoolivad medtöötajad,… Loe rohkem »