Kaitseliidu Lääne maleva ülem lahkub ametist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Mehis Born arvo tarmula (5)Mehis Born lahkub Kaitseliidu Lääne maleva pealiku kohalt ja läheb Pärnumaale väejuhatuse staapi. Foto: Arvo Tarmula

Juuni lõpus lahkub Kaitseliidu Lääne maleva senine pealik major Mehis Born ametist ning augustist juhib malevat kolonelleitnant Rasmus Lippur.

Major Born hakkab tööle Pärnumaal Sauga vallas asuvas kaitseväe toetuse väejuhatuse staabis. „On räägitud personaliülema kohast või mobilisatsiooni valdkonnas tegutsemisest,” ütles major Born Lääne Elule. „1. augustil peaks saabuma ka uus malevapealik [kolonelleitnant] Rasmus Lippur,” ütles major Born.

Kaitseliidu juhtkonnal oli Borni sõnul juba ammu plaan, et kunagine Lääne maleva staabi ülem major Jüri Bachman tuleb taas staabiülemaks. Major Bachman teenib praegu Kaitseliidu peastaabis tagalakeskuse ülemana. Major Borni lahkumise järel kuni kolonelleitnant Lippuri tulekuni juhiks major Bachman ka malevat.

Mehis Born sattus Lääne maleva pealikuks mõnevõrra juhuslikult, sest Lippur pidi tegelikult tulema sel suvel Arnold Juhansi asemele, kuid mullune Juhansi ootamatu erruminek tõi märtsist 2015 maleva etteotsa Borni.

Born ütles, et tuleval aastal saab ta 50aastaseks ning siis on tal võimalus pensionile jääda. „30 aastat arvestuslikku tööstaaži on juba praegu täis, kuid vanusest on veel aasta puudu,” ütles major Born.

Kaitseliidu ülem määras major Mehis Borni 28. veebruarist 2015 Lääne maleva pealikuks. Born liitus Kaitseliiduga 1990. Ta on varem teeninud mitmel ametikohal nii kaitseväes, kaitseministeeriumis kui ka Kaitseliidus, sealhulgas Sakala ja Pärnumaa maleva pealikuna. Major Born on lõpetanud Tallinna ülikooli kutsepedagoogika erialal ja läbinud ohvitseri sõjalise väljaõppe riigikaitse akadeemia kursustel ning kaitseväe ühendatud õppeasutuste juures.

Mehis Born on abielus, peres sirgub kaks poega. Kolonelleitnant Rasmus Lippur Riigikaitsepedagoog, riigikaitseõpetaja Lõpetanud riigikaitse akadeemia sõjakooli. 1992 teenistuses kaitseväe eri ametikohtadel. Riigikaitseõpetusega seotud 1998. aastast. 2010. aastast kuni tänaseni Lihula gümnaasiumi riigikaitseõpetaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Edu, Mehis !
7 aastat tagasi

Edu Mehisele uuel ametikohal ja ära siis Läänemaad unusta ! Väike vahemärkus- sõjaväelased lähevad, kas reservi, või kaitseväe tegevteenistuspensionile. Erru lähevad pärast 60.eluaastat ja muutuvad eruväelasteks. Enne 60.eluaastat ollakse reservväelased.