Vatlas peeti lastekaitsepäeva jalgpalliturniir

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 64

Juba üheksandat aastat korraldas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi oma piirkonna lastele lastekaitsepäeva jalgpalliturniiri. Aastatega on ürituse läbiviimisele appi tulnud teisigi selle piirkonna spordiklubisid. Kolm aastat toimus üritus Massus, koostöös Massu ratsaklubiga, teist aastat aga Vatlas ja ladus korraldamine kohaliku JK Vatlaga. Kõik see kokku on viinud selleni, et igal aastal lastekaitsepäeval saame me pöörata selle üritusega suurt tähelepanu oma piirkonna tublidele spordilastele.

See sportlik päev on pühendatud just neile. Kohe algusest on Lastekaitsepäeva jalgpalliturniir olnud rohkem, kui lihtsalt tavaline jalgpallivõistlus. Iga kord on meie klubi suurüritust külastanud kuulsad Eesti jalgpallurid. Kui ma väidan, et Lõuna-Läänemaa külade jalgpalliplatsidel on meie lastega jooksnud terve Eesti rahvuskoondise jagu mängijaid, siis ma kindlasti ei liialda: Mihkel Aksalu, Alo Bärengrub, Enar Jääger, Martin Reim, Indrek Zelinski, Marko Kristal, Rauno Sappinen, Ingemar Teever, Rauno Alliku, Priit Mäeorg, Kethy Õunpuu, Kristina Bannikova on näited, kes meie jalgpallipäeva väisanud.

Samuti on oluline, et laps ei esinda mitte ilmtingimata oma kodukooli, vaid just küla, kus ta elab, et kodukandi ja kogukonna tunne meie noortel säiliks. Meie püüd on olnud tuua just lastekaitsepäevale pühendatud üritusel staadionile ka rohkesti lapsevanemaid. Ja uhkusega saame öelda, et meie lastel on väga tublid emad-isad, kes alati oma noortele jalgpalluritele kaasa elavad. Ja mitte ainult ei ela kaasa, vaid võtavad ka ise meie jalgpallipäevast erinevate mängudega osa. Lastekaistepäeva jalgpalliturniirist on saanud Lõuna-Läänemaa spordi pereüritus, kuhu tullakse terve perega-emad-isad, vanavanemad,õed-vennad.

Treening tippudega, turniir ja lastega lustimine

Selle aasta jalgpallipäev Vatla mõisapargis tõi lapsi kohale Lihulast, Tuudilt, Kirblast, Virtsust, Kõmsilt, Paatsalust ja Vatlast. Aga ka näiteks Tallinnast ja Tabasalust. Kui oled maal vanaema juures, saab ka linnalaps toredast üritusest osa. Päev algas Eesti tippjalgpallurite Kristina Bannikova ja Sander Lahe huvitava treeningtunniga. Siis reastasid kuue võistkonna kuuskümmend last end turniiriks ja lahti läks üks lustlk, kuid kindlasti ka huvitav, ning lastele põnevust pakkuv jalgpalliturniir. Turniir oligi huvitav, sest lapsed on tublid ja võistkonnad võrdsed.

Päikesepaisteline ja palav suvine päev nõudis lastelt päris suurt vastupidavust. Vatla Mõisapargi väga heal murul peetud turniiri võitis ühepunktilise paremusega Virtsu ees, võistkond Tuudi: Daimar Viljamaa, Randy Põld, Henry Põld, Virgo Vallik, Karl Reinmaa, Herman Reinmaa, Timmo Kaasik, Tambet Järve, Mihkel Sibul. Ka kõik järgnevad, Kirbla, Vatla, Lihula ja Lihula Tüdrukud olid väga tublid. Äärmiselt osavõturohke oli perekondade löögivõistlus, kus lööjate paari moodustasid laps ja lapsevanem. Kokku asus peanaltipunktile tervelt 21 võistluspaari. Reegel oli lihtne, järgmisesse vooru pääses pere, kelle mõlemad liikmed realiseerisid löögi. Eelmise aasta võitu kaitsesid Allex ja Jüri Rummel, kes suutsid väravavahid koos üle mängida kahes voorus.

Päeva naelaks jäi taas laste ja lastevanemate sõprusmäng. Ennem mängu tutvustati kõiki vanemaid, kes peale seda uhkelt oma võsukese käekõrval palliplatsile viis. Seda oli uhke vaadata. Seitsmeteistkümne lapsevanema, kellest seitse olid tublid emad, vastu astusid võistkonnad kordamööda. Ka selle aastal võitsid lapsevanemad, kuid kõige napimalt 3:2. Laste silmad särasid ja särama lõid ka vanemate silmad oma tublidest lastest.

Oli õnnestunud jalgpallipäev. Kõikidele staadionil viibijatele oli korraldajate poolt korralik kehakinnitus, lisaks maitsvad koogid. Päev lõppes autasustamise ja ühispildistamisega. 

Lapsevanemad: „Seda päeva on vaja”

Meil võib olla palju tahet ja tegemissoovi, kuid üks on kindel, suurimad abilised on ikka laps ja lapsevanem. Laps sportides ja Lapsevanem teda toetades. Mida siis emad-isad arvavad. Mõned mõtted vanematelt, kes kõikneile pakutava lstega kaasa tegid.

Ivi Talzi, Lihulast: "Väga tore päev, saame näha mida lapsed oskavad ja saame nendega koos mängida".

Vaido Noor, Virtsust:" Õnnestunud päev, saime lastega lustida. Väga vajalik üritus".

 Jüri Saatmäe, Paatsalust:"Terve päev läbi oli lastega tegevus. Sain ka oma tütre palliplatsile, väga lahe".

Vatla lapsevanem Riina Ristikivi:" Väga tore päev ja siin meil Vatlas. Väga hästi õnnestus."

Toredalt võtab päeva kokku Lihula lapsevanem Kristi Küttmann:" Kui mitmed aastad tagasi esimest korda tulin, tahtsin kohe järgmisel aastal taas tulla. Nüüd olen juba ise ka palliplatsil. Täna oli nii palju uusi emasid, tervete peredega tuldi. Teeme seda kõik koos edasi"

Oli õnnestunud, väga kordaläinud päev. Kõikidele Staadionil viibijatele oli korraldajate poolt korralik kehakinnitus, lisaks maitsvad koogid. Päev lõppes autasustamise ja ühispildi tegemisega.

Fotod: Siive Knäzeva

lastekaitsepäev vatlas3 lastekaitsepäev vatlas4 lastekaitsepäev vatlas5 lastekaitsepäev vatlas6 lastekaitsepäev vatlas7 lastekaitsepäev vatlas8 lastekaitsepäev vatlas9 lastekaitsepäev vatlas10 lastekaitsepäev vatlas11 lastekaitsepäev vatlas12 lastekaitsepäev vatlas13 lastekaitsepäev vatlas14 lastekaitsepäev vatlas15 lastekaitsepäev vatlas16 lastekaitsepäev vatlas17 lastekaitsepäev vatlas18 lastekaitsepäev vatlas19 lastekaitsepäev vatlas20 lastekaitsepäev vatlas21 lastekaitsepäev vatlas22 lastekaitsepäev vatlas23 lastekaitsepäev vatlas24 lastekaitsepäev vatlas25 lastekaitsepäev vatlas26 lastekaitsepäev vatlas27 lastekaitsepäev vatlas28 lastekaitsepäev vatlas29 lastekaitsepäev vatlas30 lastekaitsepäev vatlas31 lastekaitsepäev vatlas32 lastekaitsepäev vatlas33 lastekaitsepäev vatlas34 lastekaitsepäev vatlas35 lastekaitsepäev vatlas36 lastekaitsepäev vatlas37 lastekaitsepäev vatlas38 lastekaitsepäev vatlas39 lastekaitsepäev vatlas40 lastekaitsepäev vatlas41 lastekaitsepäev vatlas42 lastekaitsepäev vatlas43 lastekaitsepäev vatlas44 lastekaitsepäev vatlas45 lastekaitsepäev vatlas46 lastekaitsepäev vatlas47 lastekaitsepäev vatlas48 lastekaitsepäev vatlas49 lastekaitsepäev vatlas50 lastekaitsepäev vatlas51 lastekaitsepäev vatlas52 lastekaitsepäev vatlas53 lastekaitsepäev vatlas54 lastekaitsepäev vatlas55 lastekaitsepäev vatlas56 lastekaitsepäev vatlas57 lastekaitsepäev vatlas58 lastekaitsepäev vatlas59 lastekaitsepäev vatlas60 lastekaitsepäev vatlas61 lastekaitsepäev vatlas62 lastekaitsepäev vatlas63 lastekaitsepäev vatlas64 lastekaitsepäev vatlas65 lastekaitsepäev vatlas66

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments