Oru kool pidas kooli esimesi olümpiamänge

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

26.-27. mai veetsid Oru kooli õpilased Tuksi mändide all spordibaasis, pidades maha oma kooli esimesed olümpiamängud. Päev algas rongkäiguga, millele järgnes olümpiale iseloomulik avatseremoonia – avakõne, tule süütamine, lipu heiskamine, kohtunike ja võistlejate vanne. Soojenduse viis läbi Mailiis Tammeveski.

Seejärel alustati võistlustega, kus oli vaja nii osavust, kiirust kui ka täpsust. Oluline oli, et iga võistkond töötaks ühise meeskonnana ning toetataks ka väiksemaid.

Õhtul oli võimalus osaleda töötubades, läbida Noarootsi päästeklubi ette valmistatud takistusrada, õppida koostöös Punase Ristiga esmaabi andmist, tuletada meelde, millised taimed on metsas mürgised kootöös RMK Nõva looduskeskusega, panna proovile teadmised liiklusohutusest koostöös Haapsalu politseijaoskonnaga ning proovida laskmist koos Kaitseliidu instruktoriga.

Päeva lõpetas lõkkeõhtu, kus lauldi ja tantsiti. Loomulikult tuli taasesitamisele Fixi Jaanipäeva lugu, millest võiks vabalt saada kooli tunnuslaul.

Järgmist päeva alustasime fotojahiga, kus noored said võimaluse enda emotsioone näidata ning need fotodesse jäädvustada.

Oru kooli esimese olümpia lõpetas autasustamine ja lõputseremoonia, kus langetati lipp, kustutati olümpiatuli ning Oru kooli õpilasesinduse noored Mihkel Türnpu ja Sannor Soon kuulutasid ürituse selleks aastaks lõppenuks.

Olulisemad märksõnad, mis üritust iseloomustavad on palju sporti, koostöö, üksteise toetamine, ja rõõmus tuju. Kooli olümpiat toetas Eesti olümpiaakadeemia.

Fotod: Liisa Pett

oru kooli olümpia (2) oru kooli olümpia (3) oru kooli olümpia

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments