Fotogalerii: täna algas ametlik rannahooaeg

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16

Tänasest on ametlikult avatud nii Haapsalu Vasikaholmi kui ka Paralepa rand. Merevee temperatuur on Haapsalus üle 20 kraadi ja veeohutust tagab rannavalve.

Haapsalus Paralepa rannas valvavad G4Si rannavalvurid 1. juunist kuni 31. augustini iga päev kella 10–20. Vasikaholmi rannas tellib Haapsalu linn G4Silt rannavalve teenust neli korda päevas kell 10.30, 12.00, 15.00 ja 18.00. Lisaks reageerib G4S Vasikaholmi rannast tulevatele väljakutsetele. Operatiivseks reageerimiseks on rannavalve kasutuses 15 hj võimsusega mootorpaat, teatas G4Si pressiesindaja Esme Kassak.

G4Si rannavalve juht Henry Seemel juhtis lisaks veeohutusele tähelepanu heakorrale rannas. „Möödunud suvel oli palju väljakutseid just seoses klaasikildudega rannas või teravatele kividele komistamisega. Palume klaastaaraga mitte randa tulla – nii saame ära hoida mõnegi kurvalt lõppeda võiva rannas käigu,” ütles ta.

Kuuma ilmaga võta randa kaasa ka joogivesi, et vältida vedeliku kaotust. Kindlasti hoia silma peal oma kaaslastel ja loomulikult lastel. Võimalusel küsi rannavalvurilt käepael, mis aitab kiirendada lapse ja vanema kokkuviimist,“ soovitas ta.

Alates 1. juunist on avatud ka www.g4s.ee/rannad lehekülg, kust saab neli korda päevas alates kella 10.00 infot õhu- ja veetemperatuuri kohta G4Si valvatavates randades ning samuti selle kohta, kas parasjagu lehvib rannas suplust lubav või pigem selle eest hoiatav lipp. Kui roheline lipp näitab supluseks sobivat temperatuuri ja vee seisukorda, siis punane kannab sõnumit, et suplus ei ole soovitatav.

vasikaholm1 vasikaholm2 vasikaholm3 vasikaholm4 vasikaholm5 vasikaholm6 vasikaholm7 vasikaholm8 vasikaholm9 vasikaholm10 vasikaholm12 vasikaholm13 vasikaholm15 vasikaholm16 vasikaholm17

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naljatilk
7 aastat tagasi

avas rannahooaja juba 8. mail, kui sooja oli 22 ja vesi( kuulujuttude põhjal 16- 17) .ega meil siin, enne ” ametlikku” , ei toimu miskit, avamist. jaburus. pärnus oli kohe, niipea, kui soojad ilmad- rannahooaeg avatud.AGA: nooo— me peame ikkaa mõõõtlema-aa jaa kaa-lu-maa… (endel kellap on sünnilt läänlane).. ja kas meil ikka on kes tööpostile aasuks ja… parem ikka kui on ikka naaagu vaanasti- ja olgu ikka nagu … kurat võtaks, ja nii see läänemaa välja surebki. igas mõttes!

Ott
7 aastat tagasi

Tanel Padar tervitab

Ott
7 aastat tagasi

mida tähendab vikerkaarevärviline lipp?