Läänemaa päästepiirkond saab endale uue juhi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

K.Poopuu2
Alates 6. juunist juhib Päästeameti Lääne päästekeskuse Läänemaa päästepiirkonda Kätlin Poopuu. Foto: päästeamet

Kätlin Poopuu on töötanud Päästeametis alates 2008. aastat. Tänaseni on tema tööks olnud ohutuse “pisiku“ süstimine Saare- ja ka Läänemaa elanikesse.

Läänemaa ei ole Poopuule võõras paik. Ta on seal töötanud juba kaks aastat, seni siis ennetajana. Selle üsna lühikese aja jooksul on ta oma soosingu leidnud nii Läänemaa komandodes kui ka koostööpartneritelt.

Töö kõrvalt on tulevane piirkonna pealik ennast arendanud sotsiaaltöö valdkonnas. 2012. aastal omandas ta rakenduskõrghariduse sotsiaaltöö korraldamise alal ning kaks aastat tagasi omistati talle sotsiaalteaduste magistrikraad. Need on olnud tema haridustee verstapostid, kuid õppimist ei ole ta siiani lõpetanud. Mõni nädal tagasi lõpetas Kätlin Poopuu Päästeameti Tuleviku Liidrite talendiprogrammi, lisaks on ta läbinud veel hulga väiksemaid koolitusi. Huvitavaim fakt on see, et Kätlin on Saaremaal ainuke koolitaja, kes saab saarerahvale koju kätte tuua teadmised raudteeohutusest.

Kätlin Poopuud ja tema tulemuslikku tööd on märgatud nii Päästeametisiseselt kui ka –väliselt. Päästeametis on talle antud üle nii Aasta ennetaja kui ka Aasta meeskonnatöötaja tiitlid. Talle on omistatud ka Päästeameti medal(2014). Saaremaal on teda tunnustatud kohalike omavalitsuste tasandil ning koostööpartnerite poolt. Eelmisel aastal sai Kätlin ka Aasta õppija tiitli, mille andis välja Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon.

Lisaks pereelule, tööle ja õpingutele on Kätlin Poopuu koos abikaasaga omandanud ka abipolitseiniku kutse. Tema sõnutsi on ta kõigele uuele avatud ja mõistab, et õpitakse kõigest, kogu elu ning iial ei tea, mis kasulikuks osutuda võib.

Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnul on Poopuu tõhusaim relv oskus oma positiivse energiaga inimesi mõjutada ja kaasa haarata. “Oma heade teadmiste ja metoodilise lähenemisega suudab ta tõesti muuta igaühe kaasabil elu turvalisemaks. Just selliseid eestvedajaid ja kaasajaid ongi vaja ennetuspõhise organisatsioonis töötamiseks ning vedamiseks,“ selgitas Lääne päästekeskuse juht Kätlin Poopuu valimist Läänemaa uueks päästepiirkonna juhiks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ùlbitseja
7 aastat tagasi

Inimlikkust selles inimeses ei ole, tàielik ùlbitseja

Jass
7 aastat tagasi

Liiv tahab nüüd kukutada Lääne-Nigula volikogu esimeest Kampmani et ise tüüri juurde saada.Kuuldavasti pidi tal juba seitse häält koos olema.

einoh
7 aastat tagasi

Eks näis. Ennegi selliseid aktiivseid edutatud. Vahel läheb õnneks ja areneb, vahel jäävadki tühja rahmeldajateks, aga edu.

113
7 aastat tagasi

tundub et oli kohta vaja.

Ajuvaba
7 aastat tagasi

Mis nende kõrgema ametnike peas küll toimub?? Härra Liiv koondatakse ära põhjusel, et seda ametikohta pole läänemaale vaja ja nüüd võetakse mingi noor tsikk tööle kellel puudub selleks ametikohaks haridus.
Ükski koolitus ole ole piisav tal selleks, võiks ikka mõne kooli ka läbi käia.
Ehtne näide kuidas mehed millegi muuga mõtlevad kui peaga.
Kurb aga tõsi.
Edu Kätlinile uues ametis!

IRW
7 aastat tagasi

Huvitav kust nad selle pildi küll leidsid – tundus teine ikka hulga kopsakam

Aadu
7 aastat tagasi

Liivil ei tea mis haridus,aga haritust on suur null. Pluss veel täielik mats.

to Aadu
7 aastat tagasi

Ära hõiska – suu neidis jõuab teid panna tegema selliseid jaburdusi et lähete ise liivi tagasi manguma . Eriti naljakas on see et kogu päästealane haridus sel neidisel piirdubki vaid “kursustega ” – hariduselt mingi sogane hariduse korraldaja ( juba ise omapärane diplom )
Nii et -“palju önne !

juss
7 aastat tagasi
Reply to  to Aadu

Liiv, sina vä?

Aadu
7 aastat tagasi

Lõpuks ometi saame rahulikult tööd teha.Kogu päästeteenistuse poolt head teed härra Liiv