Haapsalu lubab uut põhikooli 2018

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vabaerakond Haapsalu põhikoolis (1)Haapsalu põhikool saab remonditud 2018. aasta suvel. Foto: arhiiv

Haapsalu aselinnapea Liina Põld ütles reedel volikogu istungil, et põhikooli remont peaks lõpule jõudma 2018. aasta suvel, lapsed peaksid alustama renoveeritud hoones septembris.

Kuuse tänava põhikoolis peaks samast ajast olema ka praegune vene õppekeelega Nikolai kool. Uus plaan on kolida muusikakooli Kastani poe tagant samuti Kuuse tänava koolihoonesse. Muusikakooli ruumid võiksid tulla praegusse ühiselamusse.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles märkis, et internaati ja koolihoonet ühtaegu renoveerida pole võimalik. Muusikakooli ruumide remont võiks olla aastail 2018–2019. Linnapea märkis, et ühiselamu remont võiks tulla kõneks pärast liitumist Ridala vallaga. Suklese sõnul oleks muusikakooli kõrval ruumi ka hostelile. Viimase käsutusse jääks esimene korrus.

Kuuse tänava põhikooli remont saab teoks juhul, kui Haapsalu saab raha haridusministeeriumi asjaomasest fondist. Haapsalu volikogu otsustas reedel, et annab linnavalitsuse loa rahastada kooli remonti 1,5 miljoni euroga. Haridusministeeriumilt taotleb linnavalitsus 5 miljonit.

Põld märkis, et tulemas on ka teine põhikoolide rahastusvoor. Sealt tahab linnavalitsus taotleda 3 miljonit eurot. Põld ütles reedel uskuvat, et linnavalitsus saab raha. Põld põhjendas seda sellega, et linnavalitsus on koolivõrku korrastanud ehk loovutanud gümnaasiumi riigile. Samuti on praeguses koolis ülemäära pinda. Koolimaja kulude efektiivsemaks minek on samuti üks eeldus riigilt toetusraha saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
7 aastat tagasi

See veel puudus! Tulge mõistusele. Mis juht Põld on?

ja
7 aastat tagasi

…..kahjuks Põld ise rihib põhikooli direktori tooli.

K.
7 aastat tagasi
Reply to  ja

Oh õudust! Et sellest ka lahti ei saa

Muusikakool...kunstikool
7 aastat tagasi

Mille tasud ridala vald kenasti kinni plekib haapsalule

lammutuseksperdile
7 aastat tagasi

Ridala lapsed käivad ka muusikakoolis.

Lammutusekspert
7 aastat tagasi

Tore, Ridalaga pole veel yhinetud, aga mõni jahib juba valla raha.

ei tea
7 aastat tagasi

Millal saab seda siis lõpuks ka kindlalt väita? Kui kaua peame lugema artikleid tingivas kõneviisis- peaks tulema, valmiks… millal LV selle projekti kirjutab (või ma ei tea, kes seda tegema peab)? Äkki ununeb tegemata, kirjutamata, nagu mõne teise projekti esitamise-.kirjutamisega on juhtunud?
Mis aega jääb Haapsalu Linna Algkooli renoveerimine?

Madis
7 aastat tagasi
Reply to  ei tea

Linna Algkooli tuleb vanadekodu.