1. juunist vahetub parvlaeva Ormsö operaator, parvlaev Reet on valmis asendusreise tegema

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vormsi parvlaev Ormsö 014Parvlaev Ormsö. Foto: Urmas Lauri

Seoses sellega, et 1. juunist vahetub Vormsi ja mandri vahel regulaarreise tegeva parvlaeva Ormsö operaator, on Lääne maavalitsus tellinud 1. juuni hommikusteks reisideks asenduslaeva Reet.

"Asenduslaeva kasutamise vajadus selgub alles 31. mai õhtul või 1. juuni hommikul ja see sõltub sellest, kui kiiresti ja tõrgeteta möödub Ormsö üleandmine-vastuvõtmine operaatorite vahe," selgitas Lääne maavalitsuse avalike suhete spetsialist Liivi Ollino.

Laeva senine operaator Väinamere Liinid OÜ annab 31. mai õhtul Veeteede Ameti ametnike valvsa pilgu all laeva üle uuele operaatorile AS-ile Kihnu Veeteed.

Veeteede Amet kommunikatsioonijuht Priit Põiklik rõhutas, et amet teeb omalt poolt kõik, et tagada Ormsö õigeaegne üleminek uuele meeskonnale, kuid siiski tuleb valmis olla ka võimalikuks viivituseks.

"Kuid sellele on lahendus asenduslaeva näol olemas ning seega ei jää ükski graafikujärgne reis ära," kinnitas ta.

Inimeste jaoks, kellel on plaanis reisida Vormsi ja mandri vahel 1. juuni hommikul, on AS Kihnu Veeteed kindluse mõttes avanud operatiivse infotelefoni numbriga 5343 0916, samuti saab infot AS-i Kihnu Veeteed kodulehelt www.veeteed.com ning Veeteede Ameti lehelt Facebookis.

Sõidugraafikut vaata siit.

Lääne Maavalitsus viis läbi hanke, mille tulemusel sõlmiti AS-iga Kihnu Veeteed Vormsi liini avaliku teenindamise leping, mille järgi alustab AS Kihnu Veeteed 1. juunist 2016 opereerimist Sviby-Rohuküla-Sviby liinil riigile kuuluva parvlaevaga Ormsö.

Parvlaeva üleandmine uuele operaatorile toimub 31. mai õhtul Rohuküla sadamas pärast sõiduplaanijärgsete reiside lõpetamist. Senise operaatori Väinamere Liinid OÜ leping lõpeb 31. mail.

AS-iga Kihnu Veeteed on sõlmitud leping Vormsi ja mandri vahelise regulaarparvlaevaühenduse pidamiseks kuni 31. maini 2021 aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
7 aastat tagasi

Leedu mehed juba itkevad !

Ott
7 aastat tagasi

karta on…

Sõitja
7 aastat tagasi

Kas jõuame jälle kiviaega!

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  Sõitja

Soigumisega jõuame veel allapoole kui kiviaeg.