Läänemaa JK Haapsalu võitis Pakri SK Alexelat 5:0

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laupäeva õhtul kell 18 pandi Haapsalus 120 pealtvaatajaga linnastaadionil pall mängu. Tegu oli III liiga kaheksanda vooru kohtumisega.

Avapoolajal ei suurnud Pakri meeskond Läänemaa väravale suurt ohtu tekitada ja paremad võimalused langesid kodumeeskonnale. Pakri õnneks aga olid läänlased raiskavad. Kristo Enn ei suutnud palli paarilt meetrilt tühja väravasse lüüa ja Martin Salfi penalti tõrjus Pakri väravavaht Vladislav Borovik.

Veel olid võimalus Andres Proosväljal ja Dmitri Maksimovil. Viimane pidi avapoolaja vigastuse tõttu pooleli jätma.

Juba 23. minutil jäi Pakri meeskond vähemusse, kui pärast kahte hoolimatut viga näidati Anton Vassiljevile punast kaarti. Vaheajale mindi 0:0 viigiseisul.

Kohe teise poolaja alguses jäi Pakri kahemehelisse vähemusse, kuid ilmse väravavõimaluse ärahoidmise eest eemaldati äärekaitsja Sergei Mistsenko. Sama vea eest määratud karistuslöögi saatis Martin Salf meisterlikult üle müüri ja värava ristnurka – 1:0 Läänemaale.

Minut hiljem oli seis juba 2:0, kui Kristo Enn pääses Salfi söödust kaitseliini selja taha, möödus väravavahist ja saatis palli tühja väravasse. Teisel pool tegi Alexander Vtorushin hea pealöögi, mille Hendrik Siht akrobaatilise hüppega tõrjus.

63. mänguminutil viis Läänemaa 3:0 juhtima keskpoolkaitsja Talis Tamm suurepärase kauglöögiga, mis ei andnud Pakri puurilukule mingitki võimalust. Mängu viimased 15 minutit mängis Läänemaa vähemuses, kui meeskonna kapten Aare Avila sai vigastada.

75. minutil pääses Salfi söödust liini taha Andres Proosväli ja noorel ääreründajal ei olnud palju vaja teha, et pall väravasse lüüa – 4:0.

88. minutil leidis Sten-Mark Alberg diagonaalsööduga Morten Saare, kes äärekaitsja üle mängis ja saatis seejärel palli täpselt alla nurka – 5:0.

Läänemaa JK Haapsalu koosseis: Hendrik Siht, Aare Avila, Jako Kariste, Bert Rotberg, Kaarel Koel, Kristo Enn, Artur Matto, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf ja Dmitri Maksimov. Vahetusest sekkusid Morten Saar, Kris-Sten Toom ja Sten-Mark Alberg.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine mäng peetakse 4. juunil kui Tallinnas. Ajaxi kunstmuruväljakul mängitakse Lasnamäe FC Ajax II vastu.

Liigatabelis tõusis Läänemaa kolmandale kohale. Juhul kui Pärnu Vaprus alistab Lasnamäe Ajaxi, langeb Läänemaa tagasi neljandaks. Kokku on Läänemaal kaheksa mänguga 18 punkti. Liigatabelit juhib FC Nõmme United II 21 punktiga, kuid on pidanud ühe mängu vähem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments