Kolledži tudengid kaalusid haapsallasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tervisel_on_kaal_09_(Silver_Raidla)

Tervisejuhi eriala tudeng Eliis Salm. Silver Raidla foto

Pühapäeval, 22. mail toimus Haapsalu kaubamaja ees üritus „Tervisel on kaal" eesmärgiga pakkuda Haapsalu elanikele võimalust mõõta oma tervisenäitajaid ja saada teavet tervise hoidmise ja parandamise kohta. Registreeriti kokku 85 osaleja tervisenäitajad.

Mõõdetute keskmine vanus oli 44 aastat, noorim osaleja oli viieaastane ja vanim 88aastane. Täiskasvanud osalejaid oli 72 – 53 naist ja 19 meest.

Täiskasvanud osalenute keskmine vanus oli 50 aastat ja pikkus 167 cm, pikim osaleja oli 192 cm ja lühim 153 cm pikk.

Täiskasvanud osalejate keskmine kehamassiindeks oli 26,2 (normaalseks loetakse 19-25).

Kui 31 osaleja kehamassi indeks vastas soovituslikule, siis 41 mõõtja indeks ületas tervislikku piiri. Kõik kuulasid aga tervisenõuandeid suure huviga – mõõtmisel osalemine on juba oluline samm tervise suunas.

Igale mõõtmisel osalejale anti kingituseks korduvkasutatav aedviljakott porgandite ja sibulatega, et tõmmata tähelepanu köögiviljade tarbimisele ning vähendada kilekottide kasutamisest tulenevat keskkonnamõju.

Tervisepäeva korraldasid Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala üliõpilased.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tsirkusega igati nõus
7 aastat tagasi

Kolledsi puhul ontegemist tõe poolest kuritegeliku asutusega sest ta on suuteline tegelema vaid näiliste probleemide lahendamisega. Kolledsisse on kokku kogutud sellised õppejõud kes ei ole võimelised ülekoormatuse tõttu kohalikege kontakti isegi looma või on võimelised seda tegema äärmiselt primitiivsetel tasemete, mis maakonna arengut kaasa ei too. Ilmselt on tegemist taotlusliku tegevusega. Kui vanatüdrukute kari panna kolledsit juhtima siis on paraku tuleme selline.

Malle
7 aastat tagasi

Kas Tsirkus on selle kooli lõpetanud ja ei oska midagi, et selline põhjapanev arvamus?

tsirkus
7 aastat tagasi

Häda selles, et noored lõpetavad kooli ära ja arvavad, et oskavad midagi. Nii see kahjuks ei ole. Võiks öelda, et Haapsalu Kolledz on kuritegelik asutus, sest tegeleb pettusega.