Täna oli Lihula postkontori suletud ukse taga järjekord

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Omniva

Lihula postkontori suletud ukse taga passis täna ennelõunal Hanila mees Hjalmar Roomets. „Viis inimest Hanila vallast olid ka koos minuga,“ rääkis Roomets.

Roometsa oli nördinud sellest, et postkontor on kuni 29. maini kinni, kuid mingit infot tema sõnul laiemalt levitatud ei ole. „Kust mina seda teadma pidin, et see on kinni pandud,“ ütles Roomets ja lisas, et uksel on silt, et lähim postipunkt on Kirblas. „Kas Virtsust peab siis nüüd Kirblasse posti järgi sõitma või?“

Hjalmar Roometsa sõnul on Lihula postkontoris harjunud käima. „Olen seal arveid tasunud, kirju saatnud,“ lausus Roomets.

Hanila mehele ei meeldinud ka see, et kui varem oli Lihula postkontor ka laupäeviti avatud, siis nüüd saab seal asju ajada vaid tööpäeviti.

„Viskab üle võlli! Minul on ka õigus postiteenuseid tarbida,“ ütles Roomets.

„Palume vabandust, et suletud postkontor klientidele niimoodi üllatusena tulnud on,“ ütles Eesti Posti pressiesindaja Mattias Kaiv. „Praeguse olukorra tingis tõesti asjaolu, et postkontori töötaja on puhkusel ning asendajat pole paraku hetkel kuskilt võtta. Alalist sulgemist Eesti Postil kindlasti plaanis pole. Info postkontori ajutise sulgemise kohta oli varem üleval nii postkontoris kohapeal, samuti oli ajutine sulgemine märgitud ka pidevalt uuendatud kaardirakenduses nii Omniva kodulehel kui ka mobiilirakenduses.“

Kaivi sõnul saaks Hjalmar Roomets postiasju ka kodule lähemal ajada. Näiteks Virtsus ja Kõmsil. Seal on postipunktid.

„Väide, et erinevalt postkontorist pole postipunktis võimalik mingisuguseid tehinguid teha, ei pea paika, sest postipunkt pakub täpselt samu teenuseid, mida postkontorgi,“ selgitas Mattias Kaiv. „Sisuliselt on tegemist samasuguse postiasutusega, kust on võimalik pakke kätte saada, eelvormistatud pakke saata, postikaupa osta, asutustele arveid tasuda ning ajakirjandust tellida. Postipunkt tegutseb lihtsalt teise asutuse pindadel.“

Mattias Kaiv ütles, et Lihulasse paigaldatud ka ööpäevaselt avatud pakiautomaat, mille vahendusel on pakkide saamine ja saatmine kliendi jaoks eriti mugavaks ja kiireks tehtud.

Omniva

  • Postipunktid: Virtsu, Kõmsi, Kirbla, Rõude, Martna, Kullamaa, Risti, Nõva, Pürksi, Linnamäe, Palivere, Taebla, Ridala, Vormsi.
  • Postkontorid: Vormsi, Haapsalu, Lihula, Palivere, Uuemõisa, Linnamäe (toimib kuni 16. juunini)
  • Pakiautomaadid: Lihula, Haapsalu

Lihula postkontor

  • Tallinna maantee, 12
  • E-R 9:00-16:00 L,P suletud
  • 23.05.-29.05.16 suletud, lähim Kirbla pp
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taat
7 aastat tagasi

Arvutiga saab kulleri koju tellida ja pakid teele saata. Kullerfirmadest puudust ei ole.

Taat
7 aastat tagasi

Pole minulgi olnud asja postkontorisse, kõik asjad saab kodus arvutiga korda.
Inime tahab lihtsalt viriseda!!!

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Taat

Ehk jagad oma kogemusi, kuidas arvutiga pakke saata ja postmarke osta saab?

to 2. kod
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Marke saab ka kauplusest osta . Muideks pakiautomaadid töötavad ööpäeva ringselt . On olemas võimalus ka posteljon kodu kutsuda kes su paki sealt ära viib . Pealekauba on veel ka cargoteenused jne . Ennustan et u 5 aasta pärast on eesti järel veel vaid üldse 4-6 postkontorit
Muig: näe- arvutis kommida saab , kirja peab aga postkontorisse viima

Uuemõisa Mai
7 aastat tagasi

Mis siin imestada, et (töö)inimesi ei ole. Enam ei kehti see ütlus – et asendamatuid ei ole olemas. On ikka küll. Rannarootsi Keskuse Eesti Posti uks on ka nädalaks suletud. Eks ole teenindaja ka inimene, kes puhkust vajab. Ju siis napib lisajõudu.

Mitte
7 aastat tagasi

Kohe saa aru,miks esimene lause närib silma.Kas ta passis või ootas??
Külamehed passivad ja kui oleks seal taavi olnud siis kindlasti ta oleks OODANUD!!
Kuidagi meie sõltumatu bräss on väga salliv ja tolerantne,alles oli kui Ossinovski joodikute teemal sõna võttis.

Lihula elanik
7 aastat tagasi

Lihulas mitu endist postkontori töötajat. Võib-olla oleksid nõus asendama, ajutiselt.

Arvos
7 aastat tagasi

Mees, sa pista oma rakendused omale… Inimene tuleb kohale ja putka uks on kinni, sina plärad mingist rakendamisest midagi.

IRW
7 aastat tagasi

Huvitav mida psotkontoris tehakse ? Pole vist 15 aastat sinna enam jalga saanud

juss
7 aastat tagasi
Reply to  IRW

a viinapoes käid iga päev?

IRW
7 aastat tagasi
Reply to  juss

ei – käin korra kvartalis lätis

Klient
7 aastat tagasi

Nii need sulgemised kõik on alguse saanud. Algul avatud vähem päevi. Edasi juba hommikuti mõni tund, mil tööinimesed ei saa seda kasutada. Siis juba suleti – põhjuseks vähene külastatavus. Sama lugu ka postiteenustega. Põhjuseks ikka see, et pole kasutajaid. Tegelikult hinnatõus paneb asjad paika. Kui postmargi hind hakkab olema 90 senti, siis muidugi jäävad enamus kirjad-kaardid saatmata.

Piret
7 aastat tagasi

No see on ikka lollus, et ei suuda uut inimest leida.
Las ta olla avatud siis T-L ja esmaspäev/pühapäev kinni.
Inimesed tahavad teenust !!!!

IRW
7 aastat tagasi
Reply to  Piret

Mis teenust – arvete maksmine postkontoris – no andke andeks , peaksin raha peale tige olema , samas igas vallaviletsuses ju ka arvuti olemas . see on aka raamatukogudes ja paljudes muudeski kohtades . Lehti saab juba kasvõi telefoni teel tellida , postmargi müüb sulle ka poodnik , kaardivalik poodides laiemgi
Tuttav töötas kunagi posijaoskonnas , mis nüüd suletud – nädalakäive oli vaid mõni euro