Linnavalitsus sulges Posti 42 ees oleva ülekäiguraja

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

post42 ülekäik

Posti 42 maja ees olnud ülekäigurada on suletud. Foto: Haapsalu linnavalitsus

Alatest tänasest on suletud Posti 42 maja ees olnud ülekäigurada. Ülekäigurajale astumine on tõkestatud metallpiirde ja liiklusmärgiga.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman on põhjendanud ülekäiguraja sulgemist ohutusega. „Vanalinna poolt tuleb kaks sõidurada ja kui ühel radadest auto aeglustab, et inimest üle tee lasta, siis teisel rajal olevat autot jalakäija tihtipeale ei märka,” selgitas Vikman.

Vikman lisas, et ülekäiguraja sulgemisest jalakäijale suurt midagi ei muutu, sest kümme meetrit eemal on Posti ja Surnuaia tänava ristmik, kust võib nagunii üle tee minna. „Ülekäigurada andis lihtsalt eesõiguse jalakäijale, nüüd peab jalakäija tähelepanelikum olema,” sõnas ta.

Lähimad ülekäigurajad asuvad fooriga ristmikul ja veetorni ees. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ja
7 aastat tagasi

…parkimine tuleks ka viia ainult ühele teepoolele. Praegune parkimine kahel pool tànavat teeb sõidurea suht kitsaks ja on ohtlikum kui see ylekàigurada oligi, sest autost vàljuv inimene sõiduteele kahelt poolt on ju vist ka ohtlik!

mell
7 aastat tagasi

arusaamatu on see kes selle ülekäigu raja kunagi üldse sellisele kohale tegi ohtlikumat situatsiooni annab otsida hoovist sisse ja väljasõidu teele tehakse ülekäigu rada,jussile niipalju miks sa ainult autojuhi kohustused välja tõid ka jalakäijal on teed ületades kohustused ,et kõrvaklapid kõrvas tlf käes ja mul on alati sebral õigus lihtsalt lähen kui tahan…..

Anti
7 aastat tagasi

Ma ei saa aru, milles poleemika on? Oli ju selgesti jutt, et kaotatakse ära Posti 42 eest ülekäigurada, selleasemel rajatakse uus Maxima ette. Keegi ju millegist ilma ei jää ja rohkem oleks Maxima ees seda ülekäigurada, mitte et inimesed ei peaks lampi autode vahelt teele ette jooksma. Pealegi Kaubamaja juures on neid ülekäiguradu niigi igas suunas piisavalt, liigutage oma laiska ahtrit natuke rohkem ja tehke 1-2 ülearust sammu, selle asemel, et siin nutta ja haliseda.

Jaan
7 aastat tagasi

Meenutage, miks tekitati kunagi ülekäigurada Posti 42 ette? See rada ei tekkinud sinna üleöö ja liiklusohutuse seisukohalt oli selleks karjuv vajadus, politsei ja liiklusohutuse spetsialistid seda vajalikuks ning inimesed olid rahul. Õnnetusi jäi oluliselt vähemaks. Kujutan nüüd ette kuidas veetorni valgusfoori eest hakkavad nüüd rullnokad kiirendusi üles võtma, sest on teada, et enne järgmist valgusfoori ei ole mingit ülekäigurada….. Mind paneb imestama, kust seesugused võhikud välja on ilmunud, kes põhjendamatult lollusi välja mõtlevad?

sorts
7 aastat tagasi

nii. see sebra kaotati ää.
kas tuleb siis terve linna pääle 10 km/h või ei tule????

Kannata
7 aastat tagasi
Reply to  sorts

Eksperte alles kutsutakse kokku ja siis saame teada,kuidas ja kui palju!

pedaalitallaja
7 aastat tagasi

711BPK numbriga hall Volkswagen just oli närvis, et vanalinnas peab 10kmh söitma, peale seda 30kmh ning kui tuli 50km ala siis surus pedaali pöhja ja kimas köigist mööda kes 50ga söitsid. Isegi Maxima ees olevast ajutisest liiklusmärgist ei hoolinud ning pani takistusest paremalt mööda mitte vasakult nagu märk näitab. Ilmselt ta mötles ka, et jube hea et seda vöötrada enam pole ja saab rahus foorideni kimada.

Miks
7 aastat tagasi

Ei vöi teha ülekäiku teepinnast körgemaks, sebra igal aastal korralikult ära värvida ja töesti mölemas suunas üks söidurada. Vöi on linn juba nii vaene,et ei suuda selliseid asju enam korraldada

Madis
7 aastat tagasi

Kahtlemata oli ülekäigukoha kaotamine vale otsus.

herr+Ligi
7 aastat tagasi

väga hea, liitun ka siin viimase plaaniga.
Saab kenasti tallata foorist foorini.

no+comments
7 aastat tagasi

Väga hea idee. Nüüd saab rahulikult ühest foorist teiseni tallata..