Haapsalu linnasaunas käimine läheb peaaegu poole kallimaks

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Peeter Vikman

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman sõnul tõseb saunapileti hind kõrgenenud rendimakse tõttu. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse peetava sauna pilet läheb kallimaks, sest 1. juunist hakkab teenindusmaja värske omaniku Kroonikeskusega kehtima uus rendileping.
Kui seni maksis saunapilet kolm eurot, siis nüüd hakkab pileti hind olema viis eurot. „Teenindusmaja, kus saun tegutseb, kuulus varem linnaettevõttele ja Haapsalu Linnahooldusel ruutmeetrite pealt rendihinna kulu ei olnud. Olid ainult tööjõukulud ja kommunaalkulud. Nüüd hakkab Linnahooldus saunaruume uue omaniku käest rentima ja see tähendab, et kulud tõusid päris korralikult,” selgitas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Et lisandunud kulu osaliselt kompenseerida, pidi Haapsalu Linnahooldus saunapileti hinda tõstma.
Vikmani sõnul plussi Linnahooldus saunapidamisega kindlasti ei jää.

„Praegu müüakse keskmiselt 350 piletit kuus – suvel vähem, talvel rohkem,” ütles Vikman ja lisas, et ilmselt peletab kallim pilet mingi osa saunalisi eemale.
„Sauna puhul on tegelikkus see, et saun ei kata kulusid ega teinud seda ka eelmisel aastal,” ütles Haapsalu Linnahoolduse tegevjuht Alo Lõps ja lisas, et mullu jäi linnasaun 4000 euroga miinusesse.

Ettevõtja Taavi Käsk peab plaani, et teha endise Haapsalu telefonikeskjaama Tamme tänaval saun. „Mul on mõte valmis pandud,” ütles Käsk. „Kui linnasaun peaks mingil põhjusel ära kukkuma, siis ma teen Tamme tänava majja sauna.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
7 aastat tagasi

Linnapeal ja asetäitjatel tuleks nüüd ametipalka poole võrra vähendada ja siis ei lähe Haapsalu linnasaunas käimine poole kallimaks.

NB! Jälle üks probleem lahendatud!

võta
7 aastat tagasi

2 korda vähem palka ja probleem lahendatud ning rahvas puhas

Mati Puhm
7 aastat tagasi

Olen suur sauna- ja vihtlemisesõber. Aja jooksul on Haapsalu saunast mitu hääd sõpra ja semu leitud ning seda erinevast rahvusest meeste seas – pole ühelgi seal paguneid näha, kõik oleme saunajumala ees võrdsed, arutame omi ja maailma asju, läheme kord teravaks, samas aga nülime ka teravamad nurgad maha ja peseme üksteise selga. Nii see käib.

Saunapileti hind võiks olla töömehele üks ja pensionärile teine, sest sissetulekud on meil ju erinevad. Loodan, et saun Haapsalus jääb ikkagi püsima.