TS Laevad ja Poola laevatehas leppisid kokku parvlaevade valmimistähtajad

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uued parvlaevad (praamid (10)Parvlaev Piret. Foto: TS Laevad

TS Laevad OÜ ja Remontowa laevatehas Poolas leppisid kokku parvlaevade uued valmimistähtajad – 1. september ja 1. detsember.

TS Laevad juhatuse esimehe Kaido Padari kinnitusel saabub üks Poolas ehitatavatest parvlaevadest Eestisse septembris ning alustab teenindamist Virtsu-Kuivastu liinil alates 1.oktoobrist, teise parvlaeva valmimistähtaega on lükatud edasi kolm kuud. „Antud muudatused olid vajalikud selleks, et tagada vähemalt ühe parvlaeva valmimine õigeaegselt. Ehitusgraafikud on väga pingelised, töötame selle nimel, et alates 1.oktoobrist oleks mandri ja suursaartevahelistel liinidel opereerimas vähemalt kolm uutest parvlaevadest,“ selgitas Padar.

„Ühtlasi suurendasime kolmekordseks trahve lepingu rikkumise ehk laevade valmimise võimaliku hilinemise korral ning tõime ettepoole trahvide rakendumise tähtajad,“ kommenteeris Kaido Padar Remontowa laevatehasega sõlmitud lepingulisas toodud muudatusi.

TS Laevad OÜ hinnangul on Türgis Sefine laevatehases ehitatavate parvlaevade valmimine graafikus. Ettevõte tegeleb aktiivselt ka varuplaaniga, et tagada parvlaevaliiklus nõutud tingimustel alates 1.oktoobrist kuni neljanda uue parvlaeva liiniletulekuni detsembris.

TS Laevad OÜ on Tallinna Sadama tütarettevõte, mis alustab 1.oktoobrist 2016 parvlaevaliikluse opereerimist Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel. Selleks otstarbeks on tellitud 2 uut parvlaeva Tõll ja Piret Poola laevatehasest Remontowa ning 2 uut parvlaeva Leiger ja Tiiu Türgi laevtehasest Sefine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments