Lapsed tegid Haapsalu kolledžis jalgrattaeksamit

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna võtsid TLÜ Haapsalu Kolledži liiklusohutuse eriala 1. kursuse tudengid vastu Haapsalu linna koolide õpilaste jalgrattajuhilubade eksameid.

“Juba mitmendata aastat on kolledži liiklusohutuse eriala tudengid seda teinud. Tegemist on üliõpilaste ainega “Jalgratturi ja pisimopeedijuhi õpetaja” kursusega,” ütles kolledži arendusspetsialist Heli Kaldas.

Osales 11 Haapsalu Nikolai Kooli, 26 Haapsalu Linna Algkooli ja 52 Haapsalu Põhikooli last, kel jalgrattajuhiluba taotlemata. Nii teooria kui sõidu tegid ära 34 last

Kolledžis toimus teooriaeksam ning platsisõit.

Eksamil on ka kolmas osa, linnasõit, mille korraldab iga kool ise. Tudengite ülesandeks on vastu võtta ja hinnata laste teoreetilisi teadmisi ja oskusi jalgrattaga liiklemisel Haapsalu Nikolai kooli hoovis asuval liiklusväljakul. Samuti jagavad tudengid vajadusel nõuandeid, millele lapsed peaksid oma teadmiste ja võimete juures rohkem tähelepanu pöörama nagu näiteks liiklusmärkide tundmisele, üldisele sõiduoskusele või sõiduga seotud ohutuse aspektidele.

Fotod: Heli Kaldas
Jalgrattaeksam (1)

Jalgrattaeksam (3)

Jalgrattaeksam (4)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments