Maanteeamet kaalub sõidueksamite korralduse muutmist: esmaspäeval eksamid Võrus, teisipäeval Valgas

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Edukad autokoolidEelmisel aastal oli Haapsalu autokool Fixum tulemuste põhjal parimate seas. Foto: arhiiv

Paralleelselt ümberkorraldustega maanteeameti büroodes kaalub maanteeamet ka juhilubade saamiseks vajalike sõidueksamite ümberkorraldamist, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Kuigi täpseid plaane veel paigas ei ole, võib see tähendada nii seda, et mõnes linnas tulevikus enam sõidueksamit teha ei saa, kui seda, et eksameid saab teha ainult mõnel konkreetsel nädalapäeval, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Selles, mis linnades maanteeameti bürood suletakse ja kas neid üldse suletakse, pole maanteeamet ka ise veel kindel.

"Kõik on praegu muutumise protsessis. Seda, mis seisus oleme poole aasta, aasta pärast, seda me praegu ei tea," ütles maanteeameti peadirektori asetäitja asendaja Tarmo Vanamõisa ja lisas, et praeguseks juba planeeritud eksamite puhul midagi ei muutu.

Loe pikemalt ERR-i portaalist.

Lääne Elu kirjutas eelmisel nädalal, et Haapsalu autokoolide lõpetajad põrusid eelmisel aastal riiklikul B-kategooria autojuhi eksamil kolmandiku jagu sagedamini kui tunamullu.

2014. ja 2015. aastat võrreldes on halvenenud kõigi Haapsalu autokoolide tulemused (arvestusest puuduvad OÜ Autosõidu Haapsalu osakonna lõpetajad, sest see on üle-eestiline autokool – toim.). 2014. aastal sooritas riikliku eksami esimese korraga üle 85 protsendi Fixumi autokooli lõpetajaid, eelmisel aastal aga peaaegu poole vähem. OÜ Klimbergi autokooli lõpetanute seas on esimesel korral eksami sooritanute arv kahanenud 70 protsendilt 57-le ja Jaanus Raaki autokoolis, kust on ka õpilasi eksamile läinud eelmistest tunduvalt vähem, 68-lt 60-le.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments