Talgulised lõid Palivere lasteaia särama

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Tahaks kõigile hõisata kui vägevad lapsevanemad on nendel lastel, kes meie, Piibelehe lasteaias käivad. Talgujuhina, mis on küll nüüdseks tagantjärele tarkus, sellise meeskonnaga oli see kindla peale minek.

Lastevanemate hoolekogus õhku visatud „Teeme ära” talgupäeva idee, on praeguseks hetkeks päädinud rahulolu ja tänuga. Tegimegi ära! Need, kes kohale tulla said, toimisid kui hästi õlitatud ja sissetöötatud masinavärk.

Eelteadmiseks olgu ära nimetatud, et meil oli tegelikult talguõhtu, kuhu kogunesime kella viieks ja viimased isad sõitsid väravast välja kell 22.00.

Tartaaniga sai kaetud üks mänguplats. Karusselli alusele paraja mõõduga tüki mõõtis välja koguni inimsirkel.

Põhieesmärk, õuemööbli ehitamine teostati euroalustest, millede pealispinnaks sai niiskuskindel vineer. Vidruka koolist saadud koolipingid said lasteaialapse kõrguse. Nüüd saame uusi teadmisi ka õuekoolis õppides. Kõik see sai teoks suure portsu kruvide, trellide, relakate, tikksaagide, ketaslõikurite ja eks siit oskab iga lugeja edasi arvata, mida võis veel vaja minna.

Nii kaua kui ehitusmeistrid mööblit disainisid, töötas suur hulk õpetajaid ja emasid õuealal. Pesti üle kõige väiksemate mänguväljaku objektid, rajad pühiti, peenrad ja ilupõõsad saavutasid hooldatud näo. Kokk Pille küpsetatud pitsasaiad ja tee olid meeldivaks vahedopinguks, mille järel töö jätkus.

Luudade ja rehade asemel haarati pintslid, ikka selleks, et asi ka pisut värvilisem oleks. Üllatusteostuse meelitas isadelt välja hoolekogu esimees Birgit ning tema pealekäimise tõttu said sipelgad uue liivakasti.

Suur tänu kõigile, kes kaasa lõid ja tänud kes olid meie poolt! Aitäh Jako isa Martin; Beriti ja Sandra isa Marko; Johannese isa Märt, ema Külli ja vanaisa Valeri; Keiti ja Riko isa Rainer ja ema Kai; Robi isa Remi ja ema Liina; Hanna Elise isa Andrus; Ranno ja Ringo ema Birgit; Robini ja Kristjani ema Tiina; Marteni isa Tanel; Rasmuse isa Risto; Andrese ja Adeele ema Maarja; Kaisa-Ly tädipoeg Kristofer; lasteaia vilistlane Kermo; Timo ema ja õpetaja Aivi; Jenniferi ema ja õpetaja Olesja; õpetajad Kairi, Lea, Angela, Liis ja direktor Tiiu.

Marika Olenko,
Palivere Piibelehe lasteaia õpetaja

Fotod: Kairi Laurson

palivere lastaed palivere lasteaed palivere lasteaed

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aili merila
6 aastat tagasi

ma käisi ka kunagi seeles koolis