Kaitseliit piirab Kiltsi lennuväljal kiirust 50 km/t peale

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

õnnetus kiltsis

Laupäeval hukkus Kiltsi lennuväljal õnnetuses 22aastane mees. Foto: Eduard Laur

Kaitseliit kavatseb uute õnnetuste ärahoidmiseks piirata Kiltsi vana sõjaväelennuvälja territooriumil sõidukiirust 50 km/t peale ning hakata vahetama politseiga infot selle kohta, kes lennuvälja kasutada soovivad, vahendas BNS.

„Esimese meetmena plaanime kogu lennuvälja territooriumil kehtestada suurimaks lubatud sõidukiiruseks 50 km/h,” ütles Kaitseliidu Lääne maleva pealik Mehis Born neljapäeval BNS-ile. Tema sõnul on maaomanikul seadustekohaselt selline õigus olemas.

„Kui keegi soovib seal korraldada mingeid üritusi, näiteks võistlusi, siis saab sellise piirangu tühistada, muidugi koos vajalike turvameetmete rakendamisega,” ütles Born.

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin rõhutas oma kommentaaris seoses Kiltsi lennuväljaga, et seal kehtib liiklusseadus, mis muuhulgas tähendab ka, et seal sõitvatel juhtidel peab olema vastava kategooria sõiduki juhtimisõigus. 

Teiseks hakkab Lääne malev, mille valduses Kiltsi lennuväli on, vahetama politseiga infot selle kohta, kes lennuvälja kasutamiseks kaitseliidult luba on küsinud. „Selleks on veebipõhine registreerimise žurnaal, millele politsei saab ligipääsu, et igal hetkel kontrollida, kellel on õigus lennuväljal viibida,” selgitas Born.

Ta rõhutas ka, et koos politsei automaatse informeerimisega teavitatakse sellest ka loa taotlejaid. „Me ei teeks seda salaja, vaid registreerijaid informeeritaks sellest, et kui soovite üritust korraldada, siis me edastame info politseile, et nad juba teaksid seda ette,” selgitas Born.

„Kindlasti sõidab politseipatrull sealt läbi ka muudel aegadel, et veenduda seal toimuva seaduslikkuses ja ohutuses,” kinnitas Taratuhin neljapäeval BNS-ile.

Borni sõnul plaanib kaitseliit vaadata üle ka lennuvälja territooriumile viivatele teedele paigaldatud liiklusmärgid ja infotahvlid, kuid territooriumile pääsu füüsiliselt kindlasti takistama ei hakka.

„Kindlasti ei taha me võtta inimestelt seda rõõmu, et sõjaväelennuvälja vaatamas käia,” ütles Born, märkides, et seal käib ka üsna palju turiste, kuna maailmas pole väga palju võimalusi sõjaväelennuvälju külastada.

Praeguse korra kohaselt saab igaüks Lääne malevalt luba taotledes Kiltsi lennuvälja territooriumi kasutada.

Kiltsi lennuvälja kasutamise ja ohutuse teemad tõusid päevakorda nädalavahetusel, kui seal põrkasid laupäeval omavolilise kiirendamisvõistluse käigus kokku kaks autot, mille tagajärjel üks pealtvaataja hukkus ja üks juht sai vigastada. Ühel juhtidest ei olnud juhtimisõigust.

Kaitseliidu Lääne maleva juhtkond kohtus kolmapäeval Lääne politseiprefektiga, et Kiltsil juhtunud õnnetust ja sarnaste juhtumite edasist ärahoidmist arutada.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen
7 aastat tagasi

Aga kui ma tahan autoga sõita mõnda angaari pruudiga mürama,kas ka siis peab Kaitseliidust luba küsima? Ja kas pruudi nime peab ka ütlema??

Anonüümne
7 aastat tagasi

Kui keegi soovib seal korraldada mingeid üritusi, näiteks võistlusi, siis saab sellise piirangu tühistada, muidugi koos vajalike turvameetmete rakendamisega,” ütles Born.
milleks siis kolida?

Benchmade
7 aastat tagasi

Hea põhjus ürituse mujale kolimiseks!

Lahendus
7 aastat tagasi

Nagu nõukogude armees et paari jobu pärast nõögime kõiki ülejäänuid!

Jihad
7 aastat tagasi

Ja kes seda kiirust seal mõõtma hakkab? Politseil varsti käed-jalad tööd täis, nagu prantsuse kolleegidelgi : https://www.facebook.com/Fans.Style.Official/videos/661077240697152/ .

muidu targutajatele
7 aastat tagasi

Väljavõte kehtivast liiklusseadusest:
§ 15.
(1) Suurim lubatud sõidukiirus on:
1) asulavälisel teel 90 kilomeetrit tunnis;
2) asulasisesel teel 50 kilomeetrit tunnis;

(5) Olenevalt liiklus- ja teeoludest, ohutusest ja sõiduki kategooriast võib teeomanik vähendada käesoleva paragrahvi lõike 1 punktides 1 ja 2 nimetatud suurimat lubatud sõidukiirust.

§ 90. Mootorsõiduki juhtimise keeld
(1) Mootorsõidukit ei tohi juhtida isik:
1) kellel ei ole vastava kategooria või alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõigust;
ehk juhtida ei tohi igal ajal igas kohas kui ei ole täidetud eelpool seaduses viitatud nõuet

hahaha
7 aastat tagasi

Tulevad põnevad kiirendus võistlused ??

no+anke+mulle+andeks
7 aastat tagasi

50km/t, et siis nagu mida?

Kas koolis enam mitte midagi ei räägita?

sorts
7 aastat tagasi

111
sul on õigus.
varemalt võis põllul ( väljaspool teid) traktori/autoga sõita kesiganes ja misiganes joobega,siis pääle viimast liiklusseaduse täiendamist kehtivad KÕIK liikluseeskirjad igal pool, k.a. oma talu õues või viljapuuaias.

rotipoeg
7 aastat tagasi
Reply to  sorts

minuteada inimeste pahameele töttu see ei läinud läbi

no+anke+mulle+andeks
7 aastat tagasi

Enne kui “ajakirjanik” kopib teiste portaalide uudised võiks olla kindel faktides, mida avaldab.
Algne uudis on juba muudetud õigeks, siin aga endiset vale.