Jevgeni Ossinovski: idiootse Eesti idee on tugevnemas

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ossinovski langovits3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EKRE valijaskonnas domineerivad madala sissetulekuga ja madalama haridustasemega mehed. Nad on kriitilised mitte ainult valitsuse, vaid enamiku ühiskondlike arengute suhtes. Nad ei suhtu tõrjuvalt mitte ainult sisserändajatesse, vaid ei usalda üldse teisi inimesi, ütles sotsiaalkaitseminister, sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski (fotol) Eesti Päevalehes avaldatud arvamusloos..

Üldine usaldus sõltub aga suuresti inimese sotsiaalmajanduslikust olukorrast. Need, kes on oma eluga enam rahul ning tunnevad kindlust tuleviku ees, usaldavad teisi palju enam. Nad tunnevad, et ühiskond liigub edasi koostöös, mitte üksikisikute olelusvõitlusena.

Majanduskriisi algusest on varsti kümme aastat möödas, ent elatustaseme paranemine on olnud aeglane ning seejuures kasvavalt ebaühtlane. Nimelt on aastast 2010 sissetulekute ebavõrdsus Eestis pidevalt kasvanud. Meie gini indeks oli Euroopa kõrgeim.

See tähendab, et Eesti arengu rongilt on suur osa inimestest maha jäämas ning sellega kaasnev pahameel on mitte ainult mõistetav, vaid ainuvõimalik reaktsioon. Ootuste ja reaalsuse ebakõla ei saa lõputult suureneda.

Kõigis Euroopa keeltes on sõna inimeste kohta, kes ei mõistnud, et inimelu kulgeb laiemas sotsiaalses süsteemis, et inimühiskonna põhiolemuseks on läbi põimunud võrgustikud ja koostöö. See sõna on „idioot“ – otsetõlkes: see, kes käib omaette.

Jevgeni Ossinovski kõne loe siit!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Asta
7 aastat tagasi

Mina pole siiani näinud ühtegi poliitikut,kelle igal sõnal on jõud taga.Ka minu 81 aastane ema arvab seda.Me tõesti naudime seda kui räägib Jevgeni Ossinovski.Sõna nautimine tähendab siin energeetikat.Olen bioenergeetik-nõustaja ja tunnetan seda,mis inimese auraga on.Andku Jumal Jevgeni Ossinovskile sära,rõõmu ja tegutsemistahet ning südamest tulevaid õigeid otsuseid!

Asta
7 aastat tagasi

Jevgeni Ossinovski on üks kõige asjalikumaid,targemaid ja väärikamaid poliitikuid üldse.Seda on näidanud julgus,millega ta tõstatab üles vajalikke küsimusi.Seda on näidanud aeg.

harri
7 aastat tagasi

Kui sotsid oleks sotsid Rootsi või Soome moodi, siis ilmselt liiguksime ka neile ühiskondadele lähemale. Kahjuks on meie sotsid eelkõige taastuvenergia ärigrupeeringute huvide esindajad. See 70 mln, mis igal aastal taastuvenergiamaksuks maksame võiks vabalt minna näiteks selleks, et riigisektoris keegi alla 1000 euro netopalka ei saaks. Küll see ka erasektorisse liiguks – palju on räägitud sellise miinimumpalga kehtestamisest üleriigiliselt. On kummaline, et 400-600 -seid brutopalku peetakse normaalseks – millisest elukvaliteedist saab siin rääkida? Sel puhul võiks ehk tõesti üle vaadata ka sotsmaksu taseme ja kehtestades maksud autole ja kinnisvarale saame äkki lubada, et 1000 eurose netopalga puhul pole vaja ettevõttel… Loe rohkem »

Jaanus
7 aastat tagasi

Kui paljude nägemus paremast maailmast ei ühti sotside luuludega, siis ollakse kohe idiootse suuna poole liikumas!?!? Täiesti madala tasemega tundub ta ise olevat.

Külamees
7 aastat tagasi

Põhimõtteliselt võib olla ka nii,et just need “madalama hariduse ja sissetulekuga”inimesed kogevad ühiskonna tegelikku olukorda mõnes mõttes kõige vahetumalt ja objektiivsemalt.Teevad ju nemad ära ühiskonnas selle eksisteerimiseks hädavajaliku päristöö-tervistkahjustava,jätkuvalt meie eksporti kandva allhanke- ja vananeva ühiskonna hooldus jms odava töö.
Ülejäänud haritum ja edasijõudnum osa tegeleb peamiselt strateegilise kommunikatsiooniga,nagu seesama artikkel ja paljud teised.

aga
7 aastat tagasi

/Kui üks vabariigi valitsuse liige teatab avalikult, et etniline rahvusriik on “ohtlik ja ebainimlik düstoopia”, siis sellist mõtteavaldust on raske pidada muuks kui Eesti Vabariigi põhiseadusliku korra õõnestamiseks, leiab Objektiivi toimetus./ Pikem ja põhjalikum selgitus neile kes muidu tuhmid ja keerulises ühiskonnas orienteerumisraskustes http://objektiiv.ee/juhtkiri-sotsid-oonestavad-eesti-vabariigi-pohiseaduslikku-korda/

aga
7 aastat tagasi

Karnau ja Ossinovski, miks te siis tugevdate seda idiootset Eesti ideed!?

Ardi
7 aastat tagasi

Tänan, Ossinovski. Ei teadnud varem, etTartu Ülikool madala haridustaseme annab, Ole Sa tänatud mulle seda selgitamas!

Oskule
7 aastat tagasi

igati nõus ossinovskiga ainult et sinu enda erakond aitab selle idiootsuse tugevnemisele kaasa nii nagu oskab sest võim on tähtsam ku igasugused aated.

mina arvan,
7 aastat tagasi

et kriminaalse taustaga sisserändaja poeg ei adu ise olukorda.