Noarootsi vallavalitsus teatab

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Detailplaneeringu vastuvõtmine ja avalikustamine

Noarootsi Vallavalitsuse 12. mai 2016 korraldusega nr 68 võeti vastu Dirhami külas / Derhamnis asuva Piiri kinnistu (katastriüksus 52001:001:2130; kinnistu registriosa nr 309932; kinnistu pindala 0,32 ha) detailplaneering. Detailplaneeringu eelnõu näeb ette elamu ning kuni kahe kõrvalhoone ehitusõiguse ja hoonestustingimused. Planeeringuga on määratud kommunikatsioonide lahendused, servituutide ja keskkonnatingimuste seadmine. Planeering näeb ette Piiri kinnistu liitumise Dirhami küla ühisveevärgi ja -kanalisatsioonisüsteemiga.
Detailplaneeringu avalik väljapanek on Pürksi külas / Birkases Noarootsi vallamajas 30. maist 12. juunini igal tööpäeval kell 8–16.30 ja valla veebilehel. Väljapaneku ajal on võimalik esitada planeeringulahenduse kohta kirjalikke arvamusi.

Noarootsi Vallavalitsus

Detailplaneeringu kehtestamine

Noarootsi Vallavalitsuse 12. mai 2016 korraldusega kehtestati Riguldi külas / Rickulis asuva Ranniku kinnistu (katastriüksus 52001:001:3080; kinnistu registriosa nr 354532; kinnistu pindala 4,5 ha) ja kinnistuga piirneva reformimata maa detailplaneering.
Planeeringuala hõlmab hoonestamata Ranniku kinnistut ning kinnistu ja mere vahele jäävat merest juurdekasvanud maad, mida vaadeldakse kui Ranniku kinnistu osa (nn kaldakinnisasi).
Detailplaneering näeb ette elamu ja kuni kolme kõrvalhoone ehitusõiguse ja hoonestustingimused. Planeeringuga on määratud kommunikatsioonide lahendused, servituutide ja keskkonnatingimuste seadmine. Planeering näeb ette Ranniku katastriüksuse ja kinnistuga piirneva merest juurdekasvanud maa baasil kahe uue maaüksuse moodustamise – elamumaa sihtotstarbega Tuulerebase ja maatulundusmaa sihtotstarbega Ranniku maaüksuse. Planeeringuga määratakse uus avalik juurdepääs kallasrajale ja ajaloolisele lautrikohale.
Detailplaneeringu lahendus ei muuda valla üldplaneeringut, vaid täpsustab valla rannaalade teemaplaneeringus määratud ehituskeeluvööndi ulatust. Hoonestusala on planeeritud Ranniku kinnistu kõige kõrgemale alale, mis vähendab võimalikku üleujutusohtu.

Noarootsi Vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments