Haeska tuli linnuvaatlustornide võistlusel teiseks, Vormsis nähti haruldust

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

haeska

Haeska linnuvaatlustorn. Arvo Tarmula

Laupäeval Eesti ornitoloogiaühingu korraldatud tornide linnuvaatluspäeval sai kõige liigirikkama torni tiitli Pärnumaal asuv Kabli vaatlustorn 111 liigiga. Teiseks tuli 86 liigiga Läänemaa Haeska linnuvaatlustorn.

„Haeskas oli keskpärane ilm,” ütles linnuvaatleja Tarvo Valker. „Ühelt poolt oli erakordselt tuulevaikne, mis soosis linnuvaatlus, aga käis üle ka mitu vihmahoogu, mis tegi selle raskemaks. Aga selle kuue võisteldud aasta jooksul tehtud Haeska parimast tulemusest jäi puudu ainult viis liiki.”

Kablil jäi oma ja kogu vaatluspäevade kuueaastase ajaloo rekordist puudu kolm liiki. Valkeri sõnul jääb Haeska Kablile alla, kuna paikneb metsast eemal ja tavalisi puistu värvulisi sinna ei satu. „Vee- ja rannikulindude hulgas oli Haeska liigirohkuselt kõige parem,” ütles ta.

Kõige põnevamad liigid olid vaenukägu Rumpo vaatetornis Vormsil ja puna-harksaba Valgamaal Tellingumäel.

Üldse vaadeldi linnuvaatluspäeval linde 15 vaatlustornis ning Eesti kõrgeimal mäel ehk Kiviõli poolkoksimäel. Kokku nähti ja kuuldi 167 linnuliiki, mis on vaatluspäevade kolmas tulemus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments