Nõva poe omanik: varastel oli kallis maitse

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

politsei symbolfoto

Neljapäeva öösel murti sisse Nõva poodi. Kaupluse omanik Helve Laitamm nentis, et vargal oli hea maitse – kaasa viidi konjakit ja viskit.

Laitamm rääkis, et sissemurdmiseks valiti poe tagumine aken. Välimine aknaruut võeti viisakalt eest ära, sisemine klaas löödi aga katki. Kui varas või vargad juba poes sees olid, hakkas signalisatsioon tööle. „Nad jõudsid ikka poeruumi välja ja said üht-teist kätte ka, ja ikka paremat kraami – mõned konjakid ja viskid. Ega tal palju aega valida ei olnud,“ seletas Laitamm.

Esimesena jõudis kohale müüja, kes elab poele lähemal, õige varsti pärast teda saabus ka Laitamm. Selleks hetkeks polnud poes muidugi enam kedagi. „Kutsusime politsei.”

Laitamme sõnul on moraalne kahju suurem kui rahaline.  Poeomaniku arvates saab see olla vaid mõni kohalik inimene, sest võõras poeruume ei tunne. Laitamm selgitas, et tagaküljest tulles tuleb läbida mitu koridori. „Meil on siin paras labürint,” lisas ta.
Nõva poodi on varemgi sisse murtud. Viimati eelmisel aastal, kuid siis ei jõudnud vargad midagi ära viia ja lõhkusid vaid paar akent ära. Siseneti samuti poe tagaküljest, kuid kurjad plaanid nurjas see, et üks vaheuks oli lukus, ja selle kallal targu lammutama ei hakatud. Seekord siseneti teisest aknast, kust kaudu liikudes ei jäänud tee peale ühtegi lukus ust.

Laitamm tunnistas, et meele teeb asi mõruks, seda enam, et kurikael on kindlasti oma kandi inimene. „Aga kelle peale sa näpuga näitad, kui vahele ei ole jäänud. Tuleb panna kaamerad üles ja kogu lugu,” nentis Laitamm.
Poeomanik loodab, et ehk saadakse pahategija seekord ikka kätte. „Tühja sellest kahjust, aga ehk siis kaoks sissemurdmise isu ära,” ütles poeomanik.

Kõik, kes öisest poevargusest midagi teavad, võiksid sellest kindlasti teada anda, kas siis poeomanikule või politseile. Prokuratuur on juba alustanud ka kriminaalmenetlust.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
7 aastat tagasi

.