Sadama tänava luksuselamu valmib tuleva kevadeks

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

sadama 28

Foto: sadama28.com

Sadama tänava lõpus mullu suvel lammutatud endise maavalitsuse- ja vetelpäästehoone asemele kerkib tuleva kevadeks kolmekorruseline luksuslik ridaelamu.

Ridaelamusse tuleb kümme korterit, neist suurimad on 130,8 ruutmeetrised ja väikseim 77,8 ruutmeetrine. Ruutmeetri hinnaks on 2750 eurot. Keskmine ruutmeetri hind Haapsalus jääb 500 euro kanti.

Laine spaahotelli omanik ja Sadama 28 arendaja Veiko Tishler ütles, et hinna muudab krõbedaks asukoht ja kasutatavad luksuslikud lahendused. Tishler lisas, et hinnad kivist ei ole ja iga huvilisega on võimalik läbi rääkida.

Ta lisas, et kõik korterid vastavad „targa maja” kriteeriumitele. „Kütet ja ventilatsiooni on võimalik seadistada nutitelefonist,” selgitas Tishler. Igas korteris on nutiseadmest juhitav saun.

Maja ette tuleb parkla, maja taha aga paadisild, kus elanikud saavad oma meresõidukeid hoida. Suurematel korteritel on kolm terrassi, väiksematel kaks. Hoovi tuleb laste mänguväljak.

Potentsiaalsete ostjatena näeb Tishler neid, kellel on Haapsaluga mingi side: kes on siit pärit, kes on siin lapsepõlves suvitanud või kellele Haapsalu lihtsalt meeldib.

Kümnest korterist kolm on juba omaniku leidnud. Üks eluase läheb Tishlerile, teise on broneerinud üks Haapsalu juurtega inimene ja kolmanda tallinlane. Valmivate korterite vastu on huvi tuntud ka välismaalt.

Alles ehitatava luksusliku ridaelamu arhitekt on Emil Urbel ja sisekujundaja Taso Mähar.

Sadama 28 krunt kuulub Veiko Tishlerile ja kütuseärimehele Aarto Eiprele. Tishleri valduses on ka naaberkrunt Sadama 26, kuhu ta kavatseb ehitada teise luksusliku ridaelamu, kui esimene end ära tasub. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
k.r
7 aastat tagasi

Millises jarjekorras peab linna kolija ootama? Ja miks ta seal ootab?

arvajale
7 aastat tagasi

just mõtlesin sama.Luksust ehitame,samas normaalse hinnaga üürikaid pole kuskilt võtta.Ja siis sügame kukalt,peame igasugu ümarlaudasid ja seminaare,et kuidas siia ikkagi inimesi meelitada….

aga
7 aastat tagasi
Reply to  arvajale

mis inimesi sa siia ikka meelitada tahad? Haapsalust saab varsti pagulaste keskus, peale pagulaste me kedagi tesii siia ei ootagi. Pagulastest räägitakse juba kui tavalistest Haapsalu elanikest, ainult et nendele nn. elanikele ei kehti järjekorrad ega ooteajad,nii nagu kehtib siia kolinud või siin elavatele eestlastest elanikele. Pagulaste esindajad lihtsalt löövad jalaga uksi lahti ja nõuavad kohti. Kes selliste keskele elama tahaks tulla?

arvaja
7 aastat tagasi

Linnale oleks tegelikult vaja tavalisi odava üüriga kortereid, (naga vanasti oli et noored kes on omandanud hariduse saaksid oma elu alustada ja linnale oma tööga kasu tuua. Hetkel pagevad kõik Tallinna või üle mere sest Haapsalus lihtsalt ei ole võimalik peret luua!

sorts
7 aastat tagasi
Reply to  arvaja

haapsalus on võimalik pere luua.
siin on vabu naisi ja mehi vanuses 18-98 nagu muda.
võta mõni neist ja loo.

ps.laste tegemisele pole kah vaja aega kulutada kuna suuremal jaol nimet vanuses naistel on lapsed juba olemas

no
7 aastat tagasi

ma kingiks ülejäänud korterid pagulastele. Kuuldavasti tuleb siinsetele veel terve suguvõsa järele, siis saavadki kõik ilusti üheskoos olla. Madiken, mõtle!

kes keelaks
7 aastat tagasi
Reply to  no

Aga miks ei kingi siis? Ehita esmalt ja siis….

herr+Ligi
7 aastat tagasi

kodanikud unetud kiirustage …………. on oht et korterid saavad otsa.

rahuotsija
7 aastat tagasi
Reply to  herr+Ligi

herr Ligi, ei tohi inimestes hirmu idandada, mis sest, et külviaeg. Must-valgel on kirjas, et kui esimene maja end ära tasub, siis ehitatakse teine luks juurde.

aga
7 aastat tagasi

oleks tahtnud Haapsallu üht ilusat pikka prommenaadi,et algaks Aafrika rannas ja läheks siis lõpuni.Oleks üldkasutatav,oleks pingid ja ehk väiksed grillimiskohad,lastele midagi.Ühesõnaga et kõik saaks seda mereäärt nautida.Oleks kindlasti atraktiivsem kui üks luksusmaja.Selge see,et sinna piirkonda jalutama ei lähe.Ega praegugi taha väga minna vana polikliiniku piirkonda,kus elumajad ehitatud.Kuidas sa ikka teiste akende all jalutad.

bla
7 aastat tagasi
Reply to  aga

täitsa mööda jutt. mine maale elama kui majade aknaid ei kannata. Aafrika rannas ka ju promenaad elumajade eest kulgeb, seal siis ei häiri akende all jalutamine?

no anna minna
7 aastat tagasi

kord kärss kärnas, kord maa külmunud. Kohe kuidagi ei saa ise mitte midagi tegema hakata, koguaeg peab irisema.

piibeleht
7 aastat tagasi

Minu arusaamistmööda need “….seal taga elavad inimesed” pole ühtegi kurbusenooti kirja pannud. Võibolla neile meeldib hoopis “kuulsuse narre” vaadata, kes asuvad sinna elama, makstes ruutmeetri hinnaks 2750, et saaks nutielefoniga oma sauna ning muid seadmeid käivitada ja seadistada. Ja kuhu sa ikka selle raha paned kui looja heldelt on sulle jaganud.

?
7 aastat tagasi
Reply to  piibeleht

Mis neil peaks selle vastu olema, kui majaesine korda tehakse.

Ebatäpsused
7 aastat tagasi

Väike õigekirjakoolitus ajakirjanikule kuluks ära….

Tore.. :(
7 aastat tagasi

..seal taga paistavad ka inimesed elavat.. Neist savi, et ilusa vaate kaotavad??? Silme ees vaid suur kolakas. 🙁

To Tore
7 aastat tagasi
Reply to  Tore.. :(

Äsja oli seal endise maavalitsuse imeilus hoone ja mingi veel ilusam paadikuur. Kus su õiglustunne siis oli?

tore muidugi
7 aastat tagasi
Reply to  To Tore

Absoluutselt õige arusaam. Ja kus on kirjas, et just üle tänava needsamad inimesed PEAVAD olema merele avatud, pealegi oli neil hull kolakas aastakümneid seal ees. Mind üldsegi mitte ei tee kadedaks, kui keegi ka äri eesmärgil ehitab. See endine pilt oli lihtsalt kohutav Linnaruum saab korrastatumaks ja ainult kiitus.

Saviliiv
7 aastat tagasi
Reply to  Tore.. :(

Tuletan meelde, et enne seda oli samas kohas torniga kolakas, nii või teisiti on/oli merevaade ajutine.