Valitsuse esindaja: Rõivas arutab haldusreformi üle kõigi parteidega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taavi Rõivas Haapsalu Uksetehases 076 Taavi Rõivas
Taavi Rõivas. Foto: Urmas Lauri

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Mailis Repsi kriitikale vastates ütles valitsuse pressiesindaja, et peaministri jaoks on haldusreform prioriteet ja Rõivas on nõus selle üle kõigi parteidega arutama.

“Rõivase jaoks on haldusreform prioriteet, mistõttu peab ta selle üle debatti kõikide erakondadega, ka nendega, kes peavad ligi kaks aastakümmet kestnud arutelusid reformi vajalikkusest ja eesmärkidest “kiirkorras edasi tuhisemiseks”,” ütles valitsuse pressiesindaja teisipäeval BNS-ile vastuseks Repsi kriitikale.

“Kindlasti ei vasta tõele Repsi väide, et peaminister keeldus nendega kohtumast. Põhjus, miks ta ei saa Keskfraktsiooniga kolmapäeval haldusreformi üle diskuteerida, on proosaline – nädalane etteteatamine on peaministri töögraafikut arvestades paraku liiga optimistlik,“ selgitas peaministri büroo direktor Kairi Uustulnd.

Vastates Keskfraktsiooni kutsele andis peaministri büroo mõista, et kolmapäeval kell 12 oleks Rõivase asemel hea meelega valmis valitsuse esindajana tulema haldusreformi eelnõud tutvustama riigihaldusminister Arto Aas, kelle vastutusel see prioriteet on.

“Peaminister on olnud selle riiklikult tähtsa küsimusega parlamendi ees mitu korda viimaste kuude jooksul. Samuti on ta juba vastanud ja vastab ka edaspidi heal meelel kõikide fraktsioonide haldusreformiteemalistele küsimustele nii infotunnis kui arupärimiste korras,“ lisas Uustulnd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments